SV Delden 1 heeft de eerste competitiehelft in mineur afgesloten. De Deldenaren verloren het inhaalduel met EGVV op zondag 18 december met 7-4. Door de nederlaag sluit SV Delden het jaar tevens af als hekkensluiter.

SV Delden begon nog wel goed aan het duel in Genselaar en in de eerste helft leek er geen vuiltje aan de lucht voor de ploeg van interim trainer Marco Dijkman. De bezoekers kwamen in de 22e minuut wel op achterstand, maar deze werd na ruim een half uur spelen weer ongedaan gemaakt. Sven Wold stuurde Joost Hendrikse diep en deze rondde prima af. Vlak voor rust kwamen de blauw-gelen zelfs op voorsprong. Niek Boerboom krulde de bal fraai in de verre bovenhoek. Ruststand: 1-2.

Na de pauze ging vrijwel alles mis aan de kant van SV Delden. Doelman Twan Eijsink dook tot zijn afgrijzen na 10 minuten in de tweede helft onder de bal door: 2-2. Drie minuten later lag de bal weer achter de doelman na een schot in de verre hoek. Op het uur kreeg SV Delden de volgende treffer om de oren, dit keer na een ongelukkig ‘tikje breed’ dat werd onderschept door de spits van EGVV: 4-2.

In de 62e minuut vonden de bezoekers echter weer de aansluiting. Niels Oude Wesselink schoot uit de draai van dichtbij raak: 4-3. De hoop op een goed resultaat vervloog echter alweer snel. Pieter Bordes ging in de 69e minuut in de fout en dit werd genadeloos afgestraft: 5-3. Het duel was daarmee eigenlijk beslist. In de 85e minuut viel ook nog de 6-3 uit een corner en een minuut later mocht de thuisploeg er 7-3 van maken vanaf 11 meter. Timo Gerritsjans had het laatste woord en schoot een minuut voor het einde nog de 7-4 tegen de touwen.