JO19-1 is er maar druk mee, vorige week aan de bak tegen het roemruchte Delden Drei en dit weekend een nieuwe tegenstander in JO17-1.

Zaterdagmorgen 8 mei kleurde sportpark de Mors volledig oranje. SV Delden had ter afsluiting van de meivakantie een heus Oranje festival georganiseerd. De kinderen werden ingedeeld in teams die ook deelnemen aan het Europees Kampioenschap voetbal. Ook de KNVB droeg haar steentje bij met hesjes voorzien van namen van Nederlands elftal spelers én Oranje leeuwinnen Tussen alle wedstrijden door streden de kinderen ook nog voor een individuele prijs, de Penaltybokaal.

Na een paar keer uitstel was het zondagmorgen zover; de jonkies van de JO19-1 bonden de strijd aan met het roemruchte ‘Delden DREI”. Delden 3 bestaat uit spelers die maar een paar jaar ouder zijn dan ons oudste jeugdteam

SV Delden is voor het komende seizoen op zoek naar een trainer/coach voor het 2de selectieteam.

Sinds woensdag 28 april geldt er geen avondklok meer en kunnen de normale trainingstijden weer gehanteerd worden. Wel geldt nog steeds de beperking dat alleen spelers/speelsters ≤ 26 jaar in teamverband mogen trainen, spelers van 27 jaar en ouder in groepjes van maximaal vier op 1,5 meter afstan

Sinds het seizoen 2000/2001 organiseert een aantal regionale clubs waaronder Bornerbroek, BVV Borne, Zenderen Vooruit, VV Buurse, VV Bentelo, BSC Unisson, WVV’34 (Hengevelde), TVO Beckum, VV Hoeve Vooruit en SV Delden een eigen opgezette regio competitie voor kinderen van 6 jaar. Destijds is dit concept door een aantal verenigingen bedacht om de kinderen van de wat kleinere dorpsclubs ook de kans te geven op zaterdag wedstrijdjes te gaan spelen alvorens ze oud genoeg zijn voor de reguliere KNVB-competitie. Het bleek meteen een schot in de roos.

Zaterdag 10 april werd op het hoofdveld van SV Delden gestreden om de Mors-cup. Klokslag half tien werd door zeven scheidsrechters uit JO15 het eerste fluitsignaal gegeven.

Ook dit jaar wist de paashaas Sportpark de Mors weer te vinden en dus kon de jongste jeugd van SV Delden afgelopen zaterdag op zoek naar paaseieren. Dit keer had de paashaas zelfs een vriendinnetje meegenomen: de kip met gouden eieren die maarliefst twee gouden eieren had verstopt.

Geel is de kleur van pasen, blauw-geel dat zijn wij! Hoe blauw-geel gestemd onze leden zijn blijkt wel uit het feit dat in het jaar tijd dat we nu met het coronavirus te maken hebben alle leden ons trouw gebleven zijn! Sterker, ook in corona tijd groeit onze vereniging onder meer door de gezonde aanwas bij de jeugd. Sinds de laatste 'uit de bestuurskamer' in de kerstuitgave van de "Mosproat' hebben we als vereniging ondanks de aanhoudende lock-down bepaald niet stilgestaan. In deze paaseditie 'uit de bestuurskamer' blikken we terug op de afgelopen maanden en kijken we voorzichtig vooruit. 

Afgelopen maanden zijn de laatste horden genomen in de realisatie van het nieuwe sportcomplex op de Mors. Jan Brinkcate heeft de voortgang weer vastgelegd op de gevoelige plaat.

Vanaf woensdag 31 maart gaat de avondklok in om 22:00 uur, dat levert ruimte op in de veldbezetting. Daarom is een aangepaste planning gemaakt.  

Om voetballen in deze wedstrijd-loze periode voor de kinderen leuk en uitdagend te houden heeft de jeugdcommissie van voor de teams tot en met JO9 een wisselbokaal in het leven geroepen.

Vanaf begin maart zijn de JO19 en de senioren tot en met 26 jaar al weer in teamverband aan het trainen, sinds deze week mogen ook de senioren vanaf 27 jaar weer de wei in.

Sinds 2018 is de Algemene verordening gegevensbescherming (AVG) van kracht en hebben ook voetbalverenigingen te maken met de strengere regels rond het verwerken van persoonsgegevens. 

Afgelopen zaterdag hebben enthousiaste voetballertjes het nieuwe pupillenveldje van SV Delden uitgebreid getest en goedgekeurd.