SV Delden 1 heeft 3 punten overgehouden aan het duel in Geesteren, tegen GSV '63 In een zeer matige wedstrijd wist SV Delden de strijdlust van GSV te beantwoorden met evenveel strijdlust.
Helaas werd er geen ruimte geboden om te voetballen en werd er met veel lange ballen een poging gedaan om voor het doel van de tegenstander te verschijnen. Hierin bleek SV Delden het meest effectief. Twee goede loopacties van Timo Gerritsjans en een alerte intikker van Brian Otten maakten het verschil, waardoor na 90 minuten de 1-3 eindstand op het scorebord stond. Met een prima vijfde plek ligt Delden op koers voor het doel om een periodetitel te bemachtigen.

SV Delden begon sterk aan de strijd in Geesteren. Strijd, omdat de omstandigheden slecht waren. Een zeer matige grasmat, wind en een tegenstander die er op zat als een bok op een haverkist. Van meet af was het initiatief voor SV Delden. Een uitstekende actie van Coen Witteveen leverde in de 5e minuut een corner op, GSV doorstond de eerste aanvallen. De verdiende voorsprong kwam snel, Timo Gerritsjans was de verdediging te snel af, ondanks dat hij gehaakt werd en de scheidsrechter goed de voordeelregel hanteerde was de 0-1 een feit. SV Delden probeerde het initiatief te houden, maar het fysieke GSV bracht de Deldense verdediging toch in de problemen. Ivo Otten kreeg volop de gelegenheid zich te onderscheiden. De beste kans was toch voor SV Delden. Een prima actie van Brian Otten belande echter in het zijnet. Het ‘hotse knotse begoniavoetbal’ kreeg in de 42e minuut zijn beloning. Door slecht ingrijpen van de SV Delden verdediging kreeg Jordy Wittebroek de ruimte om Ivo Otten kansloos te laten; 1-1. SV Delden toonde veerkracht, want een paar minuten later moest de GSV doelman redding brengen om Timo Gerritsjans van scoren af te houden. In de blessuretijd van de eerste helft kon SV Delden weer de voorsprong pakken. Heel attent wist Brian Otten de bal bij de tweede paal binnen te tikken; 1-2.
In de tweede helft was GSV er alles aan gelegen om de score een ander aanzien te geven. Met veel kracht probeerden zij het SV Delden het moeilijk te maken en zo hier en daar kwamen er wat irritaties, maar de Deldenaren hielden het koppie er aardig bij. In een decor van zware wolkenpartijen met donder en bliksem die richting Delden dreven bleven in de counter Coen Witteveen en Timo Gerritsjans plaaggeesten voor de GSV defensie. Aan de andere kant waren de Geestenaren wel strijdlustig, maar de afwerking liet wel te wensen over. Het was duidelijk dat SV Delden de 3 punten niet maar zo lieten afpakken. De bevrijdende treffer liet nog op zich wachten. Pas in de 89e minnut brak het verzet van GSV. Een prima pass van Kevin Otten op Timo Gerritsjans was de inleiding. De GSV verdediger dacht gepasseerd te worden, maar Timo zag een heel klein gaatje om de verdediger en de keeper in de uiterste hoek te verrassen; 1-3. Een uitslag om mee thuis te komen en perspectief kan bieden op meer.