SV Delden is op zondag tegen de eerste nederlaag van het seizoen aangelopen. In Eibergen werd het 1-0 voor de lokale FC. Ondanks de nederlaag blijft de ploeg van Rob Bakker riant aan kop in de Vierde Klasse B. De blauw-gelen hebben nog een marge van 9 punten op UDI.

Delden kende een valse start van de middag en keek al na een minuut spelen tegen een 1-0 achterstand aan. Na een aanval over rechts kwam de bal bij de spits van Eibergen die via de paal raak schoot: 0-1. Delden kwam bijna direct op 1-1 maar de inzet van Scott Wold eindigde op de paal. In het vervolg van de eerste helft kreeg Delden nog tal van mogelijkheden. Maar waar de treffers normaal gesproken ‘makkelijk’ vallen, was daar op zondag geen sprake van. Ook Eibergen kreeg halverwege de eerste helft nog een goede mogelijkheid. Ook zonder resultaat. Ruststand: 1-0.

Ook na de pauze had Delden de regie en de meeste kansen. Een treffer bleef echter weer uit. Toen in de 72e minuut zelfs een penalty van Scott Wold geen doel trof, kwam langzaam het besef dat de eerste nederlaag van het seizoen wel eens aanstaande kon zijn. Dit bleek uit te komen omdat ook de kansen in het laatste kwartier niet verzilverd werden. Eindstand: 1-0.

Trainer Rob Bakker baalde na afloop van de nederlaag, maar kon zijn ploeg weinig verwijten maken. “Het gekke is dat we eigenlijk prima hebben gespeeld. De kansen waren er ook zeker, maar waar we er normaal gesproken vier inschieten, lukte dat vandaag niet. Het is jammer, maar zo’n wedstrijd zit er wel eens tussen. Bakker maakt zich dan ook geen zorgen. “Helemaal niet! Zoals gezegd hebben we prima gespeeld en is de voorsprong op de ranglijst geruststellend.”