SV Delden heeft op zondagmiddag drie punten gepakt in het uitduel met Hoeve Vooruit. Na 90 minuten spelen stond er een 2-5 stand op het scorebord. In de eerste helft leek het er zeker niet op dat de ploeg van Rob Bakker met de punten naar huis zou gaan. In het tweede bedrijf werd echter orde op zaken gesteld.

SV Delden kende een dramatische start van het duel met Hoeve Vooruit. Al na 7 minuten spelen keken de blauw-gelen tegen een 2-0 achterstand aan. De ploeg leek niet bij de les en op zowel het middenveld als in de verdediging werd fout op fout gestapeld. In de loop van de eerste helft kregen de bezoekers langzaam weer wat controle. Vlak voor de rust leverde dit ook de aansluitingstreffer op. Sven Wold rondde een goedlopende aanval af. Ruststand: 2-1.

Na de pauze, en mogelijke donderspeech van de trainer, stond er een ander SV Delden op het veld. De ploeg was ineens goed bij de les en vooral via de vleugels gevaarlijk. Het was Colin Verbene die in de 50e de 2-2 op het scorebord bracht. Vijf minuten later viel ook de 2-3 via Dennis Mirza. Net voor het uur wist Delden het duel al in het slot te gooien. Colin Verberne schoot zijn tweede en de 2-4 tegen de touwen. Doeke Brandt maakte in de 70e minuut aan de laatste onzekerheid een einde door de 2-5 te scoren. Hoeve probeerde nog wel wat terug te doen, maar bleek niet bij machte het Delden in het restant nog lastig te maken. Eindstand: 2-5.