SV Delden 1 heeft zaterdag 23 februari de koppositie in de Vierde Klasse A gepakt. In het duel met Vasse, dat in verband met carnaval op zaterdag op het programma stond, werd een zwaarbevochten 2-3 overwinning geboekt.

SV Delden verspeelde vorig week de koppositie door een enigszins verrassende nederlaag tegen Almelo. In het duel met Vasse kon de ploeg laten zien dat het om een incident ging. In de beginfase ging dat erg moeizaam. Het was de thuisploeg die na een kwartier zelfs op voorsprong kwam. SV Delden kreeg hierna kansen op de gelijkmaker, maar zag onder andere een bal van de lijn worden gehaald. Vlak voor de pauze kreeg de thuisploeg, die vaak de grens opzocht en er soms overheen ging, een rode kaart en moest dus met een man minder verder.

Ondanks de ondertalsituatie was het Vasse dat na de pauze de eerste goede kans kreeg. SV Delden-doelman Ivo Otten redde echter goed. Hierna was het de beurt aan de ploeg van Wouter Kwakkenbos. In de 50e minuut was het Saïd L'Bouhdidi die voor de 1-1 zorgde. Vlak daarna kreeg SV Delden een strafschop. Deze werd benut door Scott Wold die daarmee de bezoekers op een 1-2 voorsprong zette.

Lang leek dit ook de eindstand te worden, maar vlak voor tijd leek Vasse toch nog een punt te pakken: 2-2. In blessuretijd was het echter Niels Oude Wesselink die SV Delden de volle buit bezorgde met een kopbal. Eindstand: 2-3.