SV Delden 1 is er zondag 14 mei niet in geslaagd om DEO punten afhandig te maken. Het doelpuntrijke duel in Borculo eindigde uiteindelijk op in 4-3 voor de thuisploeg. Lang leek SV Delden in ieder geval een punt over te houden aan de wedstrijd, maar een treffer in blessuretijd zorgde ervoor dat de blauw-gelen met lege handen huiswaarts keerden.

SV Delden begon zeker niet slecht aan het uitduel en kwam in de 13e minuut op voorsprong via Coen Witteveen. Ook in de periode hierna waren de bezoekers de bovenliggende partij. Toch wist de thuisploeg na 26 minuten spelen gelijk te maken uit een corner. In het laatste kwartier werd DEO sterker en liet SV Delden zich terugdringen. Dit resulteerde in de 39e minuut in de 2-1 voor de ploeg uit Borculo.

In de tweede helft ging Delden op zoek naar de gelijkmaker. Deze viel in de 55e minuut met het nodige geluk. De doelman van de DEO werkte de bal namelijk zelf over zijn doellijn. Beide ploegen streden hierna voor de overwinning in een gelijk opgaande strijd. SV Delden kwam via Ruben Klumpers in de 67e minuut opnieuw op voorsprong, maar kon daar niet lang van genieten. DEO pakte weer het initiatief en kwam in de 70e minuut langszij: 3-3. Dit leek ook de eindstand te worden maar in blessuretijd kreeg de ploeg van interim-trainer Marco Dijkman alsnog de deksel op de neus. De thuisploeg schoot de 4-3 tegen de touwen en pakte zo de volle buit.