klik op de foto voor meer foto's

 

Voor het eerst deze competitie wist SV Delden de volle buit binnen te halen.
Op de groene grasmat in Deurningen werd het maar liefst 0-4.

Met DSVD had Delden een op papier pittige tegenstander, welke beschikt over snelheid en de nodige fysieke inzet. Maar op deze zondag lag het initiatief toch voor het overgrote deel bij de blauw-gelen.
In de openingsfase liet Delden de bal snel van voet naar voet gaan en dat maakte het voor de meegereisde toeschouwers zeker aantrekkelijk. Er kwamen wat kansjes over en weer. Een afstandsschot van Brad Heuten vloog over de kruising en een kopbal van DSVD eindigde in de handen van doelman Twan Eijssink.
Uit een strakke voorzet over rechts, leek de intikker voor Tim Naafs dichtbij, maar er zat nog een rood-witte verdediger tussen. Na zo'n 25 minuten spelen, liet Delden de teugels ietsje vieren en was het DSVD dat wat grip op het spel kreeg. Het fysieke werd daarbij niet geschuwd en de scheidsrechter moest enkele keren handelend optreden.
Na ruim een half uur een lange bal op Scott Wold die het duel aanging en er vervolgens alleen vandoor kon. Snoeihard schoot hij de 0-1 binnen. Zo hard zelfs dat de bal het veld weer in stuiterde en menigeen niet zo gauw in de gaten had dat er überhaupt gescoord was. De duels werden iets feller en de man in het zwart moest enkele gele kaarten tevoorschijn halen.
Bij een handsbal van een DSVD speler had de kaart wel achterwege kunnen blijven, maar het leverde Delden wel een terechte vrije trap op. Net buiten de punt van de zestien wilde Matay Akfidan deze, vermoedelijk, voorzetten, maar de bal vloog heerlijk in de linkerbovenhoek. Zo stond Delden op slag van rust op een comfortabele 0-2.

Ook na de rust had Delden het betere van het spel. Sven Wold had na een één-twee, de bal in de korte hoek willen leggen, maar dat lukte net niet. Even later legde hij een balletje lekker terug waar Brad met een poeier, de bal helaas langs de paal zag gaan. Tussendoor kwam DSVD sporadisch tot een aanval. Een vrije trap, wind mee, zeilde net naast.
De ingevallen Nick Stokkentreeff kon optimaal profiteren van een mislukte buitenspelval, ging alleen op de doelman af, maar besloot 'm toch breed te leggen, wat geen succes was. Verdedigend stond het bij Delden prima. De backs Ruben Diele en Tom Oonk leverden noeste arbeid met succes en het koppel Doeke Brandt en Matay controleerden de centrale defensie.
Doeke had nog een heerlijke dieptepass in z'n sloffen, die werd verlengd waardoor Scott z'n tweede van de dag en daarmee de 0-3 beheerst in kon schuiven. DSVD gaf niet op en Twan kwam nog even aan de beurt en moest een paar keer handelend optreden. Na wederom een prima voorbereiding mocht Nick, met het nodige kunst- en vliegwerk de 0-4 op zijn naam zetten.
Scott had voor een hattrick kunnen gaan, maar voor een leeg doel ging de bal met z'n rechtse chocolade been naast. Bij de tegenstander was de puf er ondertussen wel uit en zo werden de laatste minuten beheerst uit gevoetbald. Een mooie opsteker voor trainer Roy Workel, maar ook zeker voor de gehele ploeg. Volgende week komt Lemelerveld op bezoek.