SV Delden heeft op zondagmiddag drie punten gepakt in het uitduel met Buurse en ook flink gewerkt aan het doelsaldo. De ploeg van Rob Bakker won het uitduel met maar liefst 0-5. Delden blijft hierdoor goed bovenin meedraaien in de Vierde Klasse B. De blauw-gelen staan derde met evenveel punten als nummer twee Eibergen. Alleen koploper Markelo lijkt buiten schot met zeven punten voorsprong.

Buurse en Delden waren in de eerste 20 minuten goed aan elkaar gewaagd. De thuisploeg probeerde Delden met fysiek spel uit het ritme te halen en dat lukte aanvankelijk goed. Toch wist Delden in de 27e minuut de ban te breken. Het was Christian Vreriks die een goed aanval prima afrondde: 0-1. Hierna kwam Delden beter in het spel en ging op zoek naar de volgende treffer. Buurse leek even de stand gelijk te trekken, maar trof de paal. Het vizier van Scott Wold stond beter afgesteld. Hij zorgde vijf minuten voor de pauze voor de 0-2.

Na de rust kwam Delden via Colin Verberne al snel op 3-0. Het duel was daarmee beslist. De thuisploeg zag ook nog eens een drietal spelers uitvallen met blessures. In de 64e minuut zorgde Scott Wold voor de volgende treffer. Delden kreeg daarna via de strafschopstip de kans op de 0-5, maar zag de doelman redding brengen. De treffer kwam er in de 81e minuut alsnog via Sven Wold. Eindstand: 0-5.