SV Delden 1 heeft op zondagmiddag drie belangrijke punten gepakt in het thuisduel met FC Eibergen. Na de nederlaag tegen Diepenheim van vorige week zijn het de eerste punten in het nieuwe seizoen voor de ploeg van Rob Bakker.

Eibergen had vanaf de start het beste van het spel en onverdiend was de 0-1 in de 25e minuut dan ook zeker niet. Delden repareerde echter vrijwel direct de schade door een minuut later alweer de 1-1 op het scorebord te brengen. Colin Verberne ronde prima af op aangeven van Christian Vreriks. Ruststand: 1-1.

Na de pauze bleef het spelbeeld hetzelfde. Eibergen was voetballend de bovenliggende partij maar echt gevaarlijk werden de bezoekers niet. In de 70e minuut was het Delden dat wel wist te scoren. Sven Wold leverde de assist en Sven Lutke Willink, die na een zware blessure net zijn rentree had gemaakt, werkte de bal prima binnen. In de slotfase kreeg Delden nog een tweetal goede kansen maar onder andere de lat lag in de weg. Eindstand: 2-1.