SV Delden heeft op zondagmiddag drie punten overgehouden aan het duel met Almelo. Op Sportpark de Mors won de ploeg van Wouter Kwakkenbos verdiend met 5-2.

Delden speelde een prima openingsfase en was na een kwartier spelen trefzeker. Een goede aanval over rechts werd afgerond door Christian Vreriks. Delden wilde hierna doordrukken, maar ondanks een aantal goede kansen werd er voor de pauze niet meer gescoord.

Na de rust was het Almelo dat direct toesloeg en de 1-1 op het scorebord bracht. Delden was hierna weer bij de les en kwam via Daan Brandt in de 50ste minuut op 2-1. Vlak daarna moesten de bezoekers met 10 man verder na een rode kaart. In de 70ste minuut was het Scott Wold die tekende voor de 3-1. Even leek het er op dat Almelo terugkwam in de wedstrijd. In de 75ste minuut viel namelijk de 3-2. Vlak voor het einde was het de uitblinkende Sven Lukte Willink die voor de definitieve beslissing zorgde: 4-2. Hij was met een fraaie snoekduik ook nog verantwoordelijk voor de 5-2.