Een Hitchcock thriller was er niets bij, zo spannend was de ontknoping in de 3e klasse nummer 09.
Woensdagavond 5 juni, iets voor tien uur, klonk het bevrijdende eindsignaal van de scheidsrechter van dienst bij het duel Rigtersbleek JO19-2 tegen Losser JO19-2.

Een blauw-gele oase van rook en kabaal brak los. Het SV Delden team inclusief de trainers en begeleiders waren massaal afgereisd naar Enschede en vierden hun kampioenschap met verve, vanaf de zijlijn.

Het was billenknijpen, want Rigtersbleek moest met maar liefst twaalf doelpunten verschil het duel winnen van Losser om SV Delden op de ranglijst in punten en doelsaldo te evenaren. Bij die stand, zou op basis van het onderlinge duel tussen Rigtersbleek en Delden, Delden naast de titel grijpen.

Het ging in rap tempo naar een 7-0 ruststand en bij het ingaan van de blessuretijd stond het zelfs 10-0.
Niemand aan Delden zijde twijfelde op dat moment eraan dat de scheidsrechter nog wel wat extra tijd zou inpassen voor die laatste twee doelpuntjes. Echter toen Losser plompverloren er in de extra tijd nog fraai één in schoot, vond de leidsman het wel genoeg. Eindstand 10-1 en daarmee was Delden kampioen.

Het begin van deze competitie had er geen schijn van dat Delden mee zou doen om de titel. Na vier wedstrijden al twee nederlagen, waaronder die tegen Rigtersbleek.
SV Delden pakte daarna wel zeven overwinningen op rij. Rigtersbleek verloor weliswaar haar vijfde duel, van ATC, maar leek de voorsprong niet meer weg te geven en bleef winnen. In de voorlaatste ronde gingen de Bleek boys toch verrassend onderuit bij Quick en toen kon Delden zich richten op het doelsaldo, welke reeds licht in haar voordeel was.
De ploeg van trainer Roy Belt wist in haar laatste duel op 29 mei dat verschil, met een 1-11 overwinning bij ATC, flink op te schroeven. Een week later bleek dat dus genoeg te zijn en was de marge toereikend.

Gezien de zeer smalle selectie een groot compliment aan de Delden jongens. Ook dank aan de B spelers die menigmaal een helpende hand (:voet) boden.

Bij terugkomst in Delden wachtte de ploeg een groot onthaal bij Sportpark De Mors door de ouders. Er werd een kampioensshirts uitgedeeld en er gingen wat pijlen de lucht in, gevolgd door een gezellige afsluiting.