Het eerste elftal van SV Delden en het vrouwenelftal van SVO Twickel doen dit seizoen mee aan de TCPM Tukker Cup. Dit toernooi, dat vorig seizoen de eerste editie beleefde, wordt doordeweeks gespeeld en staat los van de KNVB-competitie. Voor de winterstop wordt er in poules gespeeld, tegen louter eerste elftallen uit de regio Twente. Na de winterstop start de knock-out fase van het toernooi.

 

Berichtgeving Nieuwsuitdelden:

Op woensdag 19 september is de loting voor de 2e editie van de TCPM Tukker Cup gehouden in de Grolsch Veste bij FC Twente. De 48 deelnemende teams kregen te horen tegen welke teams ze het moeten opnemen. SV Delden, dat voor de eerste keer meedoet, kwam terecht in poule C. Daarin zijn de tegenstanders: Quick ‘ 20, Dos ’39 en SC Markelo. Ook het gecombineerde damesteam van SVO Twickel is van de partij. Zij spelen tegen Rigtersbleek, Hoeve Vooruit en Achilles Enschede.

“Dit jaar doen er maar liefst 48 teams mee met de TCPM Tukker Cup. Net zoals vorig jaar 32 ‘Heren’ en nieuw dit jaar een ‘Dames’ categorie met 16 teams uit onze regio. Het toernooi zal er bij beide categorieën hetzelfde uit gaan zien, echter ontbreekt bij de dames een 1/8 finale rond en zullen ze na de knock-out fase instromen in een ¼ finale ronde.” De eerste poulewedstrijden zijn op 23 oktober. Ook op 13 november en 18 december komen de ploegen in actie.