SV Delden 1 heeft donderdag 3 mei het inhaalduel met GSV ’63 gewonnen. In Geesteren werd het 1-3 voor de mannen van trainer Wouter Kwakkenbos. Halverwege stond er een 1-2 stand op het scorebord.

Waar SV Delden de afgelopen weken vaak een stroeve start van de wedstrijden kende, was de openingsfase op donderdag prima. In de eerste twintig minuten waren de bezoekers heer en meester. Het overwicht leverde in de 15e minuut ook de 0-1 op die van de schoen van Erwin Morsink kwam. Morsink verdubbelde even later (22e minuut) de score door opnieuw de doelman van de thuisploeg te verslaan: 0-2.

GSV, de nummer voorlaatst, leek hiermee af te stevenen op een flink pak slaag, maar het pakte anders uit. Een minuut na de 0-2 scoorde de thuisploeg de aansluitingstreffer. SV Delden leek hierdoor enigszins van de wijs gebracht en haalde in het restant van de eerste helft niet meer het niveau van de openingsfase. Gescoorde werd er voor de pauze niet meer.

Na de rust bleef SV Delden de bovenliggende ploeg. In de 52e minuut bracht Joost Hendrikse de marge weer op twee door de 1-3 tegen de touwen te werken. SV Delden kreeg hierna nog wel meer mogelijkheden om de voorsprong uit te bouwen, maar was slordig in de afronding. GSV werd niet meer echt gevaarlijk en moest lijdzaam toezien hoe de drie punten meegingen naar SV Delden. Eindstand: 1-3.