klik op de foto voor meer foto's

 

SV Delden is op zondagmiddag kampioen geworden in de Vierde Klasse B! De ploeg van trainer Rob Bakker verloor zelf met 3-2 bij BSC Unisson maar zag de laatste concurrent UDI eveneens verliezen van hekkensluiter Neede. De blauw-gelen staan hierdoor met nog drie duels te spelen 10 punten voor en zijn dus niet meer in te halen. Delden promoveert hierdoor rechtstreeks naar de Derde Klasse.

 

De eerste helft verliep niet zo soepel als Delden zich gewenst had. Toch kregen de massaal opgekomen Deldenaren vlak voor de pauze een treffer te zien van Sven Wold. Halverwege leek er dan ook geen vuiltje aan de lucht voor de blauw-gelen.

 

Na de pauze kreeg de ploeg van Bakker in korte tijd echter twee treffers om de oren uit standaardsituaties: 2-1. Scott Wold trok de stand echter als snel weer gelijk: 2-2. Delden wist ondanks de stand dat het er goed uitzag. UDI stond namelijk verrassend met 1-3 achter tegen hekkensluiter Neede. Dat Delden uiteindelijk zelfs met een nederlaag naar huis ging, veranderde niets meer aan het gegeven dat het kampioenschap gevierd kon worden. Eindstand: 3-2.

 

Trainer Rob Bakker liet in een korte reactie na afloop weten erg trots te zijn op zijn team. "We hadden hier natuurlijk liever gewonnen, maar over het hele seizoen gezien mogen we erg trots zijn."

 

Foto's en verslag van de feestelijkheden volgen