klik op de foto voor meer foto's

SV Delden heeft op zondagmiddag naast promotie naar de Derde Klasse gegrepen. De finaleronde tegen VC Fleringen, die op neutraal terrein in Saasveld werd gespeeld, ging met 1-2 verloren. Dat betekent dat de ploeg van trainer Rob Bakker volgend seizoen gewoon in de Vierde Klasse uitkomt en vermoedelijk Rood Zwart weer als tegenstander treft.

De ploegen deden in het eerste deel van de eerste helft niet veel voor elkaar onder. SV Delden kreeg wel wat kansjes, maar ook Fleringen was af en toe gevaarlijk. Na een half uur spelen volgde het eerste belangrijke moment in de wedstrijd. Fleringen kreeg een, ietwat makkelijk gegeven, strafschop toebedeeld en wist die feilloos te benutten: 0-1. Delden drong in het restant van de eerste helft aan maar wist niet te scoren uit de kansjes die het kreeg.

Na de pauze nam Delden direct weer de regie en kreeg via Sven Wold ook direct een grote kans. Hij mocht alleen door op de doelman maar deze wist de inzet knap te pareren. In de 65e minuut kreeg Delden weer een dreun te verwerken. Een communicatiefout achterin leverde Fleringen een tweede treffer op. Het duel leek daarmee gespeeld.

Een kwartier voor het einde bracht Sven Wold de spanning echter terug na een voorzet vanaf links. Delden zette hierna alles op alles. Het leverde een aantal uitstekende kansen op en ook uit cornerballen was Delden gevaarlijk. Dichterbij dan een inzet van Sven Wold die de lat kuste, kwamen de blauw-gelen echter niet. Fleringen trok daardoor aan het langste eind en promoveert naar de Derde Klasse.

Het seizoen zit er voor SV Delden en dus ook voor Nieuws uit Delden op. Onze speciale dank gaat uit naar Hans Klumpers die ons al jaren van informatie voorziet zodat wij onze lezers op de hoogte kunnen houden van de avonturen van SV Delden.