Geel is de kleur van pasen, blauw-geel dat zijn wij!

Hoe blauw-geel gestemd onze leden zijn blijkt wel uit het feit dat in het jaar tijd dat we nu met het coronavirus te maken hebben alle leden ons trouw gebleven zijn! Sterker, ook in corona tijd groeit onze vereniging onder meer door de gezonde aanwas bij de jeugd.  

 

Sinds de laatste 'uit de bestuurskamer' in de kerstuitgave van de "Mosproat' hebben we als vereniging ondanks de aanhoudende lock-down bepaald niet stilgestaan. In deze paaseditie 'uit de bestuurskamer' blikken we terug op de afgelopen maanden en kijken we voorzichtig vooruit. 

 

Sportpark de Mors

Ondanks dat er alleen nog maar getraind wordt hebben vele Deldenaren al wel een kijkje genomen rondom het nieuwe sportpark. En anders zijn er gelukkig altijd nog de fotoreportages van Jan Brinkcat51011838408 ef68722c87 we (klik). 

 

Wat is er in ongeveer een jaar tijd een prachtig complex verrezen. Hier kunnen we met alle verenigingen, sporters en de vele vrijwilligers alleen maar heel erg trots op zijn. De puntjes moeten hier en daar nog op de i maar het sportpark bruist dagelijks al van de sportieve activiteiten. 

 

De ingebruikname van het nieuwe pupillenveldje was een daverend succes, een ongekend aantal jongens en meisjes kwam helpen het nieuwe kunstgras 'te testen'. En gelukkig werd het veld door de spelertjes goedgekeurd!

 

Jammer genoeg kan er51090116608 223df3ac69 w door de coronaregels nog niet 'gefinished' worden in De Finish, maar ook in de prachtig ingerichte sportkantine zullen de sporters en supporters zich ongetwijfeld snel thuis voelen. 

 

De realisatie van het nieuwe complex wordt mogelijk gemaakt dankzij de enorme inzet van de vele vrijwilligers. Een mooi voorbeeld daarvan is het groepje vrijwilligers dat zich op vele avonden en zaterdagen vakkundig heeft ingezet bij het bouwen van de tribune in de sporthal, een knap staaltje werk!

Sloopgrage vrijwilligers waren tevens verantwoordelijk voor de sloop van 't oale kalkhok, die de komende weken vervangen gaat worden door twee volwaardige nieuwe buitenbergingen. Deze bergingen worden, ook met behulp van vrijwilligers, gebouwd in de stijl van de sporthal. 

 

LED verlichti50979437893 49ac6cfe79 wng

Bij de aanleg van het nieuwe sportpark wordt volop ingezet op duurzaamheid. Zo zijn er 850 zonnepanelen op de sporthal geplaatst en is er een duurzaamheidsbrug tussen het nieuwe complex en het zwembad. Daarnaast is bij de aanleg van de nieuwe velden voor handbal, korfbal en pupillenvoetbal vanzelfsprekend duurzame LED verlichting voorzien.

 

De conventionele veldverlichting op de velden van SV Delden is daarbij ook gelijk vervangen door LED verlichting. Dat is niet alleen gunstig voor het energieverbruik en het milieu, het scheelt de club ook flink in de onderhoudskosten. De verlichting van de nieuwste generatie en is heel handig per app te bedienen.

Ook de veldverlichting is toekomstbestendig  en helemaal bij de tijd dus!

 

Voetbal51058594807 a3351feaec w

Helaas werd in februari duidelijk dat SV Delden 1 de fraaie koppositie niet kan verdedigen, omdat de competitie niet hervat wordt. We zullen nooit weten wat voor'n mooi seizoen het sportief had kunnen worden! Als de omstandigheden het toelaten komt er hopelijk nog iets van een regionale cup om voor te strijden. Vooralsnog blijft het bij trainen (klik) en onderlinge partijtjes (klik).

 

Om voetballen in deze wedstrijd-loze periode voor de jeugd leuk en uitdagend te houden worden er veel onderlinge (mix)toernooitjes georganiseerd, ook samen met SVO Twickel. De jongens van JO17 waren onlangs in een oefenpotje te sterk voor de meisjes van MO19. 

 

Voor de teams tot en met JO9 heeft de jeugdcommissie een wisselbokaal in het leven geroepen. In elk team wordt er wekelijks een 'speler van de week' benoemd. Behalve eeuwige roem ontvangt de speler van de week een wisselbokaal, die een week mee naar huis mag.

 

De paashaas komt natuurlijk ook dit jaar op bezoek bij de jongste jeugd. Zaterdag na afloop van de training gaan de kinderen paaseieren zoeken, er is zelf een gouden ei te vinden! Ook kunnen de kinderen een prijsje winnen bij de kleurwedstrijd. 

 

Nieuw beleidsplan

Zoals in de laatste 'uit de bestuurskamer' gemeld wordt er door een werkgroep gewerkt aan een nieuw beleidsplan en is het de bedoeling workshops te gaan organiseren voor de verschillende onderwerpen.Omdat alle leden in de gelegenheid gesteld worden om deel te nemen aan de workshop, zal dat helaas moeten wachten tot de corona-maatregelen het weer toelaten.

Toch worden er op de achtergrond wel degelijk belangrijke stappen gezet voor het nieuwe beleidsplan. Het bestuur is bezig om aan de hand van brainstormsessies de missie, visie en kernwaarden van SV Delden vast te leggen, als kapstok van het nieuwe beleidsplan. Mooi om te merken dat hierin binnen het bestuur veel eenheid van tenue is en dat termen als 'sportiviteit, plezier, saamhorigheid, verbinden en respect' veelvuldig genoemd worden. De 'kapstok' is bijna klaar, dus zodra de situatie het toelaat kunnen we hieraan de verdere invulling gaan ophangen aan de hand van workshops  

 51001420479 5b98574f5c w

Ondanks dat ellendige virus bruist het nu al op sportpark de Mors, dat belooft wat voor als we terug gaan naar 'normaal'. Want wat is het jammer we dat buiten de sportiviteit het sociale nog moeten missen. Bijpraten langs het veld, kopje koffie of een biertje in De Finish, een kaartje leggen, noem maar op...

Er zijn volop plannen om, zodra het ook maar enigszins kan, de schade in te halen. En.... natuurlijk kan een feest ter ere van het nieuwe complex niet achterwege blijven. Daarover later meer. 

 

 

Rest ons een ieder te bedanken voor de blauw-gele support. De vele vrijwilligers waar we steeds maar weer een beroep op kunnen doen, en natuurlijk de trouwe leden en sponsoren. 

 

Wij wensen iedereen hele fijne paasdagen! Blijf gezond en hopelijk tot snel op Sportpark de Mors!

 

Bestuur SV Delden

Hans van Laarhoven, Leo Rouhof, Carmen Brinkcate, Bert Morsink, Maartje Fisscher en Peter Brusse