SV Delden heeft zich goed hersteld van de zeperd van vorige week tegen Tubanters (4-1). De ploeg van Wouter Kwakkenbos rekende met 5-2 af met Fleringen en blijft daardoor bovenin meedraaien. De blauw-gelen staan nu vierde met 11 uit 7.

Delden speelde in de openingsfase misschien wel het beste voetbal van het seizoen. Fleringen werd helemaal zoek gespeeld en keek na twintig minuten spelen al tegen een 3-0 achterstand aan. In de 7e minuut was het Christian Vreriks die de debatten opende. Drie minuten later verdubbelde Sven Lutke Willink de voorsprong en in de 19e minuut mikte Sven Wold fraai raak van afstand. Delden nam hierna iets te veel gas terug en gaf Fleringen de kans om iets terug te doen. Dit deden ze in de 32e minuut. Vlak daarna kreeg Delden weer een grote kans maar deze trof geen doel. Ruststand: 3-1.

Na de pauze haalde Delden niet meer het niveau van de eerste helft, maar in de problemen kwamen ze nooit. De 4-1 viel in de 51e minuut en kwam van de voet van Scott Wold. Deze zelfde Wold was ook verantwoordelijk voor de 5-1 na een uur spelen. Dit was tevens de fraaiste treffer van de middag. Na een prima aanval over rechts, kopte de Delden-speler prachtig binnen. Een kwartier voor het einde kwam Fleringen terug tot 5-2 . Delden liet in deze fase de teugels opnieuw iets te veel vieren, maar dit had geen gevolgen. Eindstand: 5-2.