klik op de foto voor meer foto's

SV Delden 1 heeft zondag 11 oktober de eerste overwinning van dit seizoen behaald. Thuis tegen Vosta speelde het elftal van Harold Oude Veldhuis een prima wedstrijd, waarin het via Sven Wold voor rust verdiend op een 1-0 voorsprong kwam en waarin Niek Boerboom meteen na rust de score verdubbelde. Na de aansluitingstreffer van Vosta beleefden de blauw-gelen nog een spannend laatste half uur, waarin de sfeer binnen de lijnen langzaam maar zeker steeds onvriendelijker werd. Ondanks het tumult vielen er geen doelpunten meer, waardoor SV Delden de eerste -zwaarbevochten en dik verdiende- driepunter van het seizoen behaalde: 2-1.

SV Delden kwam tegen Vosta uitstekend uit de startblokken, gaf de tegenstander voor rust weinig ruimte en wist zelf tal van goede mogelijkheden te creƫren. Na vijf minuten was Niek Boerboom al dicht bij de openingstreffer en halverwege de eerste helft stonden Niek Boerboom en Sven Wold samen aan het eind van een vloeiende aanval. De 1-0 leek op dat moment een kwestie van tijd en in de 34e minuut was het dan eindelijk raak. Jordy Drenth liet een vrije trap gevaarlijk in het doelgebied van Vosta vallen, waar Sven Wold de bal eerst op de paal kopte en daarna de rebound alsnog binnen wist te tikken: 1-0.

Na deze treffer ging Vosta zich nadrukkelijker met het spel bemoeien, hetgeen de bezoekers uit een corner vrijwel meteen de gelijkmaker leek op te leveren. De kopbal ging echter rakelings over. Vlak voor rust wist Vosta de bal wel in het net te werken, maar de treffer werd wegens buitenspel afgekeurd, waardoor SV Delden met een 1-0 voorsprong kon gaan rusten.

Ook in de tweede helft kwam SV Delden prima uit de kleedkamer. Meteen in de eerste minuut toonde Sven Wold zich in een duel op het middenveld de sterkste en de slimste. De diepe bal was daarna precies op maat. Niek Boerboom hield oog in oog met de doelman het hoofd koel en schoof beheerst de 2-0 binnen.

De marge van twee doelpunten bleek echter allerminst comfortabel. Vosta nam in de tweede helft het heft in handen en drukte SV Delden terug op de eigen helft. Uit een corner, na een kwartier in de tweede helft, kon Vosta eenvoudig de 2-1 binnen schieten. SV Delden moest zich beperken tot enkele gevaarlijke counters, waaruit het -op een afgekeurd doelpunt van Sven Wold na, na vermeend buitenspel- echter niet wist te scoren.

In het laatste kwartier zocht Vosta in de duels, met en zonder bal, steeds vaker de grenzen van het toelaabare op, maar wonderlijk genoeg leverde dit enkel voor SV Delden rode kaarten op. Ondanks het numerieke overwicht en ondanks de toenemende druk wist het overgebleven negental van Harold Oude Veldhuis tot de laatste minuut stand te houden. De opluchting na het laatste fluitsignaal was dan ook groot. De eerste driepunter van dit seizoen was zwaarbevochten en alleen al daarom dik verdiend: 2-1.