SV Delden 1 heeft zondag 13 september geen punten overgehouden aan het duel met FC Aramea. In Enschede ging de ploeg van trainer Harold Oude Veldhuis met 4-3 onderuit. De blauw-gelen keken bij rust tegen een 3-0 achterstand aan. In de tweede helft werden alle zeilen bijgezet en dit leverde nog bijna een punt op. De knappe comeback kwam echter te laat en het duel eindigde in een 4-3 overwinning voor FC Aramea.

SV Delden kende een lastige start in het duel met de hekkensluiter van vorig seizoen en kwam er in de eerste helft nauwelijks aan te pas. De thuisploeg kwam na tien minuten spelen al op voorsprong en verdubbelde deze halverwege de eerste helft: 2-0. Vlak voor de pauze kreeg Aramea ook nog een strafschop waardoor de ruststand werd bepaald op 3-0.

Na de pauze stond er een ander SV Delden op het veld. Dit leverde aanvankelijk nog geen treffer op. Het was zelfs de thuisploeg dat na een bal op de lat uit de rebound de 4-0 op het scorebord bracht. Niet veel later was het wel raak voor de blauw-gelen. Timo Gerritsjans veroverde de bal en werd vervolgens in de zestien van de tegenstander gevloerd. Kevin Otten benutte de penalty en bracht Delden zo enigszins terug in het duel. Na ruim een uur was het opnieuw raak voor de mannen van Harold Oude Veldhuis. Brian Otten bezorgde de bal na een goede actie bij Sven Wold die vervolgens voor de 4-2 zorgde.

Twee rode kaarten voor FC Aramea in het vervolg van de tweede helft zorgden voor nog meer druk van SV Delden. De aansluitingstreffer viel uiteindelijk te laat. Sven Wold tekende in de slotminuut uit een rebound voor de 4-3. Tijd voor een slotoffensief was er echter niet meer.