SV Delden 1 heeft ook aan de laatste wedstrijd van dit seizoen, op zondag 10 mei, geen punten overgehouden. Uit tegen Buurse ging het de gehele eerste helft gelijk op, maar een terechte penalty hielp de gastheren in de 45e minuut in het zadel: 1-0. Na rust kreeg het elftal van scheidend trainer René Belt enkele kansen op de gelijkmaker, maar halverwege de tweede helft was het Buurse dat de 2-0 scoorde en daarna ook niet meer in de problemen kwam.

Voor beide ploegen stond er deze middag weinig meer op het spel. Buurse had de tweede plaats al binnen en een eventueel plaatsverlies op de ranglijst had voor SV Delden geen consequenties. De ploegen hielden elkaar in de eerste helft dan ook goed in balans, hoewel de betere mogelijkheden wel voor de thuisploeg waren. In de 43e minuut moesten de gasten toch een tegentreffer incasseren. De scheidsrechter zag een overtreding binnen het strafschopgebied van Marthijn Zweepe en gaf een penalty. Deze werd benut waardoor de ploegen gingen rusten met een 1-0 stand.

Na de pauze was het spelbeeld hetzelfde. Voetballend hielden de ploegen elkaar in balans, maar het gevaar kwam vooral van Buurse. In de 50e minuut leverde een van deze momenten een tweede treffer op. De verdediging van SV Delden lette even niet op en zo werd de 2-0 op het scorebord gebracht. De gasten kwamen er in de tweede helft nog af en toe gevaarlijk uit maar echte kansen leverde dit niet op. Mark Tuitert werd in zijn laatste officiële duel voor SV Delden tien minuten voor tijd gewisseld.

Aanstaande woensdag, 13 mei, speelt SV Delden een duel tegen oud-Heracles. Dan nemen Mark Tuitert, Marthijn Zweepe en trainer René Belt afscheid. De aftrap op Sportpark De Mors is om 19:00 uur.