klik op de foto voor meer foto's

Het zwaar gehavende eerste elftal van SV Delden heeft zondag 3 mei verloren van hekkensluiter FC Aramea uit Enschede. Bij rust stond de ploeg van scheidend trainer René Belt nog met 1-0 voor. Ondanks het feit dat de gasten vlak na de pauze met tien man verder moesten, wist SV Delden de voorsprong niet vast te houden. Aramea ging uiteindelijk zelfs nog met de zege aan de haal, waardoor SV Delden de zestiende nederlaag van het seizoen leed.

In de eerste helft waren de ploegen goed aan elkaar gewaagd en waren er voor de toeschouwers niet veel spectaculaire momenten te beleven. FC Aramea kreeg in de loop van het eerste bedrijf een licht veldoverwicht, maar de beste mogelijkheden waren voor de thuisploeg. Het duurde tot de 40e minuut voordat er gescoord werd. Een goed genomen cornerbal van SV Delden werd prima binnengekopt door Mark Tuitert. Hierdoor mochten de blauw-gelen gaan rusten met een 1-0 voorsprong.

Vlak na de pauze kreeg een speler van Aramea een rode kaart en moesten de gasten verder met tien man. SV Delden ging niet goed om met de overtalsituatie en leek te denken dat de zege al binnen was. Een goede aanval van de gasten door het centrum van de verdediging bewees echter anders: 1-1. Na een uur spelen sloegen de ploeg uit Enschede opnieuw toe. Wederom werd de verdediging van SV Delden verrast met een aanval door het centrum en zo keek de ploeg ineens tegen een 1-2 achterstand aan.

SV Delden ging hierna op zoek naar de gelijkmaker en kreeg hiertoe ook kansen. De lat stond de 2-2 eerst nog in de weg, maar in de 70e minuut tekende jeugdspeler Robin Schutte voor de gelijkmaker. De weg naar een volgende goal en dus de zege leek open te liggen, maar het scenario verliep zoals al vaker dit seizoen niet in het voordeel van de blauw-gelen. In de 80e minuut maakte Aramea gebruik van een onoplettendheid in de verdediging bij SV Delden en bracht zo de 2-3 op het scorebord. Dit bleek ook de eindstand.