klik op de foto voor meer foto's

SV Delden 1 heeft zondag 22 maart de thuiswedstrijd tegen Bentelo verloren. Een vroeg tegendoelpunt, een gemiste penalty door de bezoekers, een benutte penalty door Niek Boerboom en fraaie Bentelose treffer na een dito slalom waren de ingrediënten voor het eerste half uur. Dankzij Ivo Otten bleef de 1-2 tussenstand tot de laatste minuten gehandhaafd, maar net als vorige week moest de uitblinkende goalie in de slotfase opnieuw buigen: 1-4. De 2-4 in de slotseconden van invaller Roy Spoolder was louter voor de statistieken.

Delden begon slecht aan het duel en stond na nauwelijks een minuut spelen al op achterstand. Bentelo werd geen strobreed in de weg gelegd en ook de doelman Ivo Otten kon een treffer niet voorkomen: 0-1. De thuisploeg probeerde zich hierna te herpakken maar had moeite om de bal in de ploeg te houden. De lange ballen hadden eveneens weinig effect. Bentelo had het betere van het spel en werd vooral via de flanken gevaarlijk.

In de twintigste minuut leken de gasten opnieuw tot scoren te komen. De scheidsrechter bestrafte een overtreding in het strafschopgebied van Delden met een penalty. De bal trof echter geen doel. Vijf minuten later kreeg Delden zelf de kans vanaf de stip. Niek Boerboom benutte dit buitenkansje en bracht de stand daarmee op 1-1.

Aan het spelbeeld veranderde er hierna weinig. Bentelo bleef de betere ploeg en Delden concentreerde zich vooral op de counter. Net toen de ploeg van René Belt dacht de rust te halen met 1-1, sloeg Bentelo toe. De ploeg combineerde door het centrum en de kans die daaruit voortkwam, werd zonder problemen benut. Ruststand: 1-2.

In de tweede helft kwam Delden beduidend beter uit de startblokken dan in de eerste helft. De ploeg ging op zoek naar de gelijkmaker en kreeg via onder anderen Niek Boerboom ook een aantal mogelijkheden. Ook Bentelo bleef echter gevaarlijk, waardoor de toeschouwers zich niet hoefden te vervelen. Doelpunten vielen er echter lang niet.

De ploeg van René Belt probeerde aan het einde van het duel alsnog een opening te forceren. Bentelo maakte echter prima gebruik van de geboden ruimte en bracht vijf minuten voor tijd de 1-3 op het scorebord. In de 87e minuut viel ook nog de 1-4. Roy Spoolder deed met een afstandsschot in de blessuretijd nog iets terug, maar punten leverde dit niet meer op. Eindstand: 2-4.