SV Delden 1 heeft zondag 15 maart geen punten overgehouden aan het treffen met BSC Unisson. Ondanks een overwicht van de Boekeloërs wist Timo Gerritsjans ervoor te zorgen dat SV Delden met een 0-1 voorsprong kon gaan rusten. Omdat doelman Ivo Otten in een bloedvorm verkeerde, leek de minimale marge lange tijd voldoende voor een goed resultaat, maar in de laatste twintig minuten moest de Deldense defensie toch twee keer capituleren: 2-1.

SV Delden begon prima aan de wedstrijd in Boekelo en wist de vorm van vorige week te behouden. Verdedigend stond het goed en aanvallend was de ploeg van René Belt in de openingsfase meerdere malen gevaarlijk. Niek Boerboom leek naar een kwartier spelen de Deldenaren op voorsprong te zetten, maar tot twee maal toe werd zijn inzet niet met een doelpunt beloond.

Halverwege de eerste heft namen de blauw-gelen wat gas terug en was het aan BSC Unisson om voor gevaar te zorgen. De thuisploeg kreeg in deze fase ook een aantal goede mogelijkheden op een treffer, maar doelman Ivo Otten hield zijn doel schoon. Het slot was weer voor de gasten uit Delden. Timo Gerritsjans zag vlak voor de pauze zijn goede actie aan de rechterzijde in het strafschopgebied beloond worden. De doelman van Unisson had geen antwoord op het harde schot. Ruststand: 0-1.

Na de pauze nam de thuisploeg controle over het duel en drukte SV Delden ver terug op de eigen helft. De ploeg van Belt probeerde er af en toe nog wel uit te komen met counters, maar veel gevaar leverde dit niet op. Het was wachten op de gelijkmaker en deze viel uiteindelijk na een uur spelen: 1-1.

Aan het spelbeeld veranderde er hierna weinig. SV Delden concentreerde zich vooral op het verdedigen en kwam zelf nauwelijks meer aan voetballen toe. De onvermijdelijke 2-1 viel uiteindelijk in de 80e minuut. De gasten probeerden vervolgens nog wel een gelijkspel uit het vuur te slepen, maar de inspanning mocht niet baten. Eindstand: 2-1.