SV Delden 1 heeft zondag 21 september de uitwedstrijd tegen Phenix met ruime cijfers verloren. Na een op het oog gelijkopgaand eerste half uur sloeg Phenix in de 33e, de 34e en de 42e minuut met drie vlijmscherpe counters razendsnel toe. In de tweede helft werd het spel van de gasten er niet beter op, waardoor de Enschedeërs de voorsprong konden uitbouwen tot maar liefst 6-0. Een foute terugspeelbal in de slotminuten werd door Timo Gerritsjans opgepikt, waarna Coen Witteveen enkel nog de eretreffer kon aantekenen: 6-1.

SV Delden begon prima aan het duel en deed in de beginfase zeker niet onder voor de ploeg uit Enschede. De gasten kregen via Coen Witteveen en Marthijn Zweepe in het eerste half uur ook kansen op een voorsprong, maar de doelman van Phenix lag tot tweemaal toe in de weg. De thuisploeg kon daar aanvankelijk weinig tegenover zetten en werd nauwelijks gevaarlijk.

In de 33e minuut kwam hier echter verandering in. Een snelle counter leverde in de 33e minuut een voorsprong op voor de kampioen van 2012. Delden probeerde vanaf de aftrap gelijk gevaarlijk te worden, maar kreeg de deksel op de neus. Een opnieuw goed uitgevoerde counter was zorgde voor de 2-0 voor de ploeg uit Enschede. Nog voor de rust was het duel beslist; Phenix kwam er wederom snel uit en scoorde de 3-0. Aan het doelpunt zat wel een buitenspel luchtje.

Na de pauze ging Phenix door met scoren. In de 50e minuut moest de doelman van Delden opnieuw vissen. Delden probeerde nog wel om de score wat dragelijker te maken, maar tot echt grote kansen kwam het team van René Belt niet. In de 75 minuut scoorde de thuisploeg opnieuw nadat de linksbuiten volledig werd vrijgelaten: 5-0. De 6-0 viel in de 82e minuut na een foute bal in de achterhoede bij Delden. Phenix kon de situatie met een simpel een-tweetje uitspelen.

Delden wist vlak voor het einde nog wel de eer te redden door de 6-1 te scoren. De ploeg uit Enschede speelde de bal verkeerd terug. Timo Gerritsjans pikte de bal op en bediende Coen Witteveen. Eindstand: 6-1.