klik op de foto voor meer foto's

SV Delden 1 heeft zondag 7 september de eerste competitiewedstrijd verloren. Tegenstander De Lutte stelde in eigen huis de Deldense defensie enkele keren danig op de proef en wist drie keer tot scoren te komen. Het elftal van René Belt kreeg ook wel enkele kansen, maar miste voorin de kracht om het De Lutte echt moeilijk te maken.

De Lutte begon goed aan het duel en was in de beginfase de betere ploeg. De thuisploeg kreeg in de eerste minuten ook een paar kansjes, maar deze werden door goed ingrijpen van de doelman van SV Delden onschadelijk gemaakt. SV Delden kon daar weinig tegenover zetten. De ploeg van René Belt had moeite om het spel te maken en kwam nauwelijks voor het doel van de tegenstander. De treffer van De Lutte in de 24e minuut kwam dan ook niet uit de lucht vallen.

Na het doelpunt kwam Delden wat beter in het spel en speelde het verder naar voren. Dit resulteerde in een paar mogelijkheden voor de blauw-gelen, maar deze troffen geen doel. Er werd in de eerste helft ook door de thuisploeg niet meer gescoord waardoor de teams de kleedkamer opzochten met een 1-0 ruststand.

Delden ging fel van start na de pauze maar kreeg al snel een volgende tegenslag te verwerken. De Lutte speelde een aanval prima uit en zette in de 50e minuut de 2-0 op het scorebord. Delden leek hierna het geloof op een goed resultaat te hebben verloren. De ploeg en kon geen vuist maken tegen het steeds makkelijk spelende De Lutte. In de 76e minuut schoot de thuisploeg de 3-0 tegen de touwen waarmee ook het laatste beetje hoop van Delden teniet werd gedaan.

Het doelpunt bleek het laatste wapenfeit in het duel waardoor SV Delden een teleurstellende start kent van het nieuwe seizoen. Eindstand: 3-0.