Het eerste van SV Delden heeft zondag 6 april een belangrijke zege geboekt in de strijd om de periode. Voor rust wist SV Delden geen echte kansen te creëren. UDI was gelijkwaardig, maar wist wel één keer te scoren. Na rust was Delden feller en voetbalde ook beter. Door doelpunten van Mark Tuitert, Timo Gerritsjans en Kevin Otten wist Delden de 3-2 zege uit het vuur te slepen.

SV Delden moest deze zondag winnen van UDI om zicht te blijven houden op de vijfde plek die naar alle waarschijnlijkheid een periodetitel oplevert. Beide ploegen lieten zien voor de winst te willen gaan. Dit leverde het eerste kwartier een leuke wedstrijd, maar geen echte kansen op. Het spel speelde zich vooral op het middenveld af. In de 18e minuut was het UDI dat de score opende na een momentje van onoplettendheid achterin bij Delden. Een minuut later had het al weer gelijk kunnen zijn, maar Coen Witteveen kopte net voorlangs. In de rest van de eerste helft volgden nog een paar kansjes over en weer. UDI was net iets feller, soms zelfs wat te fel, en ging daarom niet onverdiend met 0-1 de rust in.

Na rust startte Delden uitstekend. Al na 2 minuten leverde dit de 1-1 op. Mark Tuitert kopte al vallend de goed genomen vrije trap van Kevin Otten (in de rust gewisseld voor Raymond van de Roest) binnen. Hierna zette Delden door en kreeg enkele kansjes, maar zonder resultaat. Na een dik kwartier was het Timo Gerritsjans die wist te profiteren tussen een misscommunicatie tussen de keeper en centrale verdediger bij UDI. Hij pikte de bal op en kon vrij de verdiende 2-1 binnen schieten. Een minuut later had het al weer gelijk kunnen staan, maar de linksbuiten schoot voorlangs. Na 65 minuten moest UDI met 10 man verder na een tackle van achteren op Kevin. Dit was de tweede overtreding van de UDI speler die (donker)geel opleverde en dus terecht rood. Hierna volgden nog enkele aardige kansen voor SV Delden via onder andere Kevin en Coen, maar wederom zonder resultaat. Na 70 minuten kwam UDI toch weer langszij door een overtreding van Michel ter Horst met een penalty als gevolg. René Belt zorgde door het inbrengen van Sven Wold en Joost Hendrikse voor Marthijn Zweepe en Coen Witteveen voor wat frisse aanvallende kracht. Kansen volgen voor Delden. Zo kwam Colin Neuber door na goed werk van Timo. Hij ging echter voor eigen succes waar een voorzet op de vrijstaande Kevin een betere keuze was geweest. Vijf minuten voor tijd was er dan toch de verlossende – en verdiende – 3-2. Kevin schoot een vrije bal vanaf 25 meter mooi binnen in de lange hoek. In de blessuretijd viel Ivo Otten nog uit met een hoofdblessure nadat een UDI speler op hem doorliep. De scheidsrechter zag hier echter niets in. Deze laatste paar minuten hielden de spelers echter goed stand en stelden zo de belangrijke overwinning veilig.