SV Delden 4 is zondag 12 mei kampioen geworden. De thuiswedstrijd tegen Tubantia 7 stond bol van de spanning, maar met een verdiende 2-0 zege heeft het elftal van Niels Westerhof en Roy Semmekrot de titel in de reserve 7e klasse 40 definitief veilig weten te stellen.

In een gelijkopgaande eerste helft was het na een half uur raak voor de thuisploeg. Michiel Borgeling maakte op de rechterflank optimaal gebruik van de geboden ruimte om op de rand van het strafschopgebied Martin Schutte op maat te bedienen. Een fraaie boogbal viel pardoes achter de doelman: 1-0.

Op slag van rust werd een fraaie voorzet van Rob Wijsbeek door Dennis de Vos op de juiste waarde geschat. Bij de tweede paal liet hij de bal perfect van zijn hoofd glijden: 2-0.

Na de thee drong Tubantia 7 sterk aan, maar naarmate de tweede helft vorderde werd meer en meer duidelijk dat SV Delden-goalie Ralf Hoentjen zijn doel vandaag wel schoon zou houden. Het vertrouwen in een goede afloop nam toe, zozeer zelfs dat tien minuten voor tijd Tom Sueters, die helaas geblesseerd langs de kant moest blijven, de speciale kampioensshirts tevoorschijn durfde te halen.

De 2-0 zege kwam in de slotfase inderdaad niet meer in gevaar en na het laatste fluitsignaal van arbiter Johan Laarhuis kon het feest op sportpark De Mors losbarsten. SV Delden 4 is de terechte kampioen in de reserve 7e klasse 40. Heren proficiat!