SV Delden heeft op zondagmiddag met 3-3 gelijkgespeeld in en tegen Wijhe. De ploeg van trainer Rob Bakker kwam al vroeg in de wedstrijd op een 0-2 voorsprong, maar wist dit niet vast te houden. Delden achterhaalt wel WVV op de ranglijst en staat nu in punten gelijk met de nummer 2.

Delden was oppermachtig in de beginfase en nam al snel een ruime voorsprong. Via twee prachtige aanvallen waren het Sven Wold en Nick Stokkentreeff die de bezoekers op een ruime voorsprong brachten. Na een kwartier herpakte Wijhe zich en kreeg een paar goede kansen op de aansluitingstreffer. Doelman Twan Eijsink greep echter goed in. In de slotfase van de eerste helft werd ook Delden weer gevaarlijk en waren er kansen het duel te beslissen. Dit lukte echter niet.

Na de pauze deed de thuisploeg er nog een schepje bovenop en daar had Delden het lastig mee. Met een afstandsschot binnenkantpaal viel na ruim een uur de 1-2. En een paar minuten later lag ook de 2-2 in het Deldense doel na een corner. Vlak voor het einde leek het helemaal mis te gaan voor de blauw-gelen. Uit een corner kwam Wijhe op 3-2. Delden zette echter nog een keer aan. Dit leverde na een handsbal een strafschop op. Deze werd prima binnengeschoten door Sven Lutke Willink. Beide trainers konden na afloop leven met de 3-3 eindstand.