SV Delden is het nieuwe jaar niet goed begonnen. De ploeg van Rob Bakker ging in het inhaalduel met DSVD met maar liefst 6-1 onderuit. De blauw-gelen zitten duidelijk in een mindere fase en zijn door de recente resultaten dan ook flink gezakt op de ranglijst. Delden is nu terug te vinden in de middenmoot op plek 8.

In de eerste helft leek het er helemaal niet op dat Delden met een grote nederlaag terug zou gaan naar huis. De bezoekers kregen ook een bijna niet te missen kans op de 0-1, maar toch ging de bal er niet in. Niet veel later was het DSVD dat wel de 1-0 op het scorebord wist te zetten na een onoplettendheid in de Deldense defensie. Hierna ontvouwde zich een gelijkopgaande strijd. Richting het einde van de eerste helft viel echter ook de 2-0 na een fout in de Deldense verdediging. Dat was ook de ruststand.

Delden was vastbesloten de schade te repareren, maar kreeg direct na de pauze ook de 3-0 om de oren. Dit bleek genoeg om het verzet te breken. Een kwartier voor tijd viel ook de 4-0. Sven Wold deed nog wel iets terug door de 4-1 te scoren. Het laatste woord was echter weer aan de thuisploeg die helemaal aan het slot ook nog de 5-1 en de 6-1 tegen de touwen wist te werken.

Trainer Rob Bakker baalde na afloop van de grote nederlaag, maar was niet ontevreden over de eerste helft. “We begonnen eigenlijk best goed, maar na de 3-0 knakte er iets en liep de score op.” Wat de reden is voor de mindere fase in de competitie durft Bakker niet te zeggen. “Ik kan de spelers geen gebrek aan inzet verwijten, maar ze moeten zich wel realiseren dat er in de Derde Klasse iets anders gevraagd wordt. Als het een paar procent minder is, dan ga je hard onderuit. Daar zijn de tegenstanders gewoon te goed voor.”