SV Delden heeft het geweldige seizoen op een mooie manier afgesloten. Het thuisduel met Twenthe Goor werd met 3-2 gewonnen door de kampioen van de Vierde Klasse B. De blauw-gelen eindigen daarmee met 53 punten uit 22 duels en op zeer ruime afstand (13 punten ) van nummer 2 UDI.

 

Voor SV Delden stond er niets meer op het spel, maar de ploeg was er op gebrand om het seizoen op een goede manier af te sluiten. Voor Twenthe Goor was het een hele andere wedstijd. De ploeg uit Goor kon namelijk nog zowel promoveren als degraderen. Deze bizarre uitgangspositie zorgde op zondagmiddag voor zeer veel verschillende emoties bij de bezoekers.

 

De thuisploeg kwam na een kwartier spelen op 1-0 na een fout in de defensie. Sven Wold pikte de bal op en verschalkte de doelman van Twenthe met een fraaie lob. Na een half uur viel de bal aan de andere kant in het net: 1-1. Dit leek ook de ruststand te worden, maar vlak voor de pauze kwam de ploeg van trainer Rob Bakker opnieuw aan de leiding. Sven Lukte Willink veranderde een schot van Jesse Beukert van richting en liet zo de doelman van Twenthe kansloos.

 

Na de rust ging een zeer gemotiveerde ploeg uit Goor op zoek naar de gelijkmaker. Deze viel ook na een uur spelen. Het leidde tot een achtbaan aan emoties bij de bezoekers. Bij winst zouden ze zich namelijk plaatsen voor promotieduels. Een gelijkspel of nederlaag zou nacompetitie voor degradatie betekenen. Twenthe zette alles op alles om de derde treffer te forceren, maar liet daarbij enorme gaten vallen. Daar profiteerde Delden van. Uit de kluts schoot Sven Wold tien minuten voor tijd de 3-2 binnen. Hij bezegelde hiermee de overwinning voor Delden en veroordeelde tevens Twenthe tot het spelen van nacompetitie.

 

Trotse trainer

Trainer Rob Bakker was blij dat Delden het seizoen eindigde met een zege. “Dat wilden we heel graag en is ook gelukt. Ik ben gigantisch trots op het team en de prestatie dit seizoen. Het was een geweldig jaar waarin we Sportpark de Mors tot een onneembare vesting hebben gemaakt. Dat geeft veel vertrouwen voor de toekomst.”

Deze toekomst ligt voor het seizoen 2023-2024 in de Derde Klasse. “Voorzichtig ben ik daar al wel mee bezig. Ik heb al wat wedstrijden bekeken en heb natuurlijk ook de nodige contacten. Ik denk dat we ook een klasse hoger mooie dingen kunnen laten zien. Dan moeten we natuurlijk wel doorgroeien en verbeteren. Zo moeten we bijvoorbeeld leren minder ruimte weg te geven en compacter te spelen. De spelers zullen snel moeten leren dat er in de Derde Klasse iets anders gevraagd wordt. Maar ik ben ervan overtuigd dat dit kan en dat we die kwaliteiten hebben. We hebben er heel veel zin in.”