Klik op de foto voor meer foto's

Yes liebe leute, afgelopen zondag was het zover, de wedstrijd om het kampioenschap!

 

Na alle voorbereidingen, promo filmpjes en like en deel acties wist iedereen die die Mannschaft een warm hart toedraagt dat het vandaag zou gebeuren! Met de vele support langs de lijn zal de uitslag u ook niet ontgaan zijn. Toch willen wij u niet onthouden van het wedstrijdverslag!

 

Zondagochtend 7 mei, verzameltijd 9:15 op sportpark de Mors. Er heerste een positieve sfeer in de Finish. Alle Schafties waren vroegtijdig aanwezig om zich optimaal voor te bereiden op wat zou gaan komen. Een voltallige selectie van 17 man begon rustig met een kop koffie en het een en ander werd nog besproken. Ondanks het feit dat we gewoon moesten doen wat we al 14 keer eerder hebben gedaan dit seizoen, was er toch wel enige spanning te voelen bij de Schafties.

Om deze spanning maar direct van ons af te schudden werd er besloten meteen om 9:30 het prachtige blauw geel aan te trekken voor deze allesbeslissende wedstrijd. Ditmaal was de voorbereiding perfect geregeld. De kleding was aanwezig, de speaker was opgeladen en opzwepende muziek klonk uit de kleedkamer! Der Bomba begon met zijn basis opstelling en de mededeling rustig te blijven en vooral te genieten!

Eenmaal aangekleed was het tijd voor de warming up. Ditmaal geen halfbakken gesjok maar volle polle inzet! Zweetdruppels die zich normaliter halverwege de eerste helft pas laten zien waren nu vóór de aftrap al aanwezig. Terwijl de opwarming vorderde kwamen onze fans langzaam het sportpark overspoelen. Met spandoeken en grote stukken karton met teksten stonden al onze fans klaar om ons richting het grote doel te schreeuwen.

 

10:00 tijd voor de aftrap. Onder de leiding van D. ter Kulve was het eerste fluitsignaal een feit! De eerste sfeeracties werden ingezet. Tussen de prachtige blauw gele versiering aan beide uiteinden van het veld werd er ter hoogte van de middellijn Blauw-Gele rook en vuurwerk afgestoken!
De blauw gele mist zorgde ervoor dat het zicht bij zowel de supporters als de spelers op het veld zodanig slecht werd dat de leidsman besloot te wachten tot de rook was opgetrokken en vervolgens de wedstrijd te hervatten.

Die Mannschaft begon direct de aanval op te zoeken. Al in de tweede minuut werd de sluitpost van v.v. Twenthe gedwongen tot een redding. In de vijfde minuut was het Spokkie (R. Spoolder) die de bal diep op B. Otten niet te verwarren met B. Otten speelde. Op de rechtsbuiten positie wist hij de bal perfect voor te geven in de zestien meter. Hier stond niemand minder dan onze kanonskogel (N. Boerboom) klaar om de bal met volle overtuiging tegen de touwen te knikken! Stand 1-0!

Een perfecte start van de wedstrijd, de spanning die er zat bij enkele spelers werd meteen los gelaten. Die Mannschaft begon vrijuit te voetballen en kreeg meer de overhand. Na een kwartier spelen kreeg die Mannschaft een vrije trap mee. B. Otten niet te verwarren met B. Otten ging achter de bal staan en slingerde met passie de leren knikker richting het doelgebied. Hier was het Larry (L. Rupperink) die het luchtduel wist te winnen waardoor de bal panklaar kwam te liggen voor de kanonskogel. Zonder enige twijfel stak hij de lont van zijn kanon aan en werd voor de tweede keer vandaag het net gevonden. Stand 2-0!

Met een voorsprong waar vooraf voor getekend zou worden daverde de wedstrijd door. Met af en toe een schot naast of over van v.v. Twenthe was het oans Koeiboer (N. Koebrugge) die enkel de ballen maar na hoefde te kijken. Terwijl de tegenstanders het idee kregen weer iets beter in de wedstrijd te komen was het wederom de kanonskogel die ze snel uit deze droom hielp. Vanuit een onmogelijke hoek werd er een slag in de bal geschopt en zuisde deze met de snelheid van het licht langs de sluitpost van v.v. Twenthe. Stand 3-0!

Met een zuivere Hattrick achter zijn naam was het tijd voor een verdiende publiekswissel. De kanonskogel mocht (vanwege blessureleed) plaatsmaken voor Cowboy Frans (F. Cattier). Wederom een tactische meesterzet van der Bomba.

Na amper vijf minuten in het veld kreeg onze cowboy het op de heupen. Met een geplaats schot richting de rechter bovenhoek was ook hij trefzeker voor die Mannschaft! De vreugde kon niet op, stand 4-0! Dit zou tevens de ruststand zijn, tijd voor de thee!

Vanaf het veld richting de kleedkamers hebben we zelden zoveel support gehad als vandaag. Van alle kanten werden de spelers van die Mannschaft bejubeld terwijl de eerste helft pas net ten einde was. In de kleedkamer is het normaal dat der Bomba of B. Otten tekst en uitleg geven over wat het plan gaat worden. Echter was de enige mededeling dat we gewoon zo moesten doorgaan! Zowel de linker als de rechter flank werden gewisseld zodat alle Schafties vandaag minuten konden maken.

 

Tijd voor de tweede helft. Bij het fluitsignaal van de leidsman was het wederom blauw gele rook die over de Deldense velden trok. Net zoals in de eerste helft zag dit er prachtig uit, echter moest de wedstrijd weer even worden gepauzeerd vanwege het slechte zicht.

Het uitstekende spel van de eerste helft werd de tweede helft gewoon doorgetrokken. Waar die Mannschaft gevaarlijk bleef was de tegenstander meer onder de indruk van de grote belangstelling langs de lijn.

Na een uur spelen mocht ook oans Heino (J. Timmerhuis) zijn opwachting maken. Samen met Cowboy Frans in de spits mochten zijn de sluitpost gaan beproeven. Kans na kans werd gecreeerd. Één op één met de keeper werd de sluitpost getroffen en ballen in de diepte werden vlak voordat de trekker moest worden overgehaald afgesnoept door een verdediger. Met de vier doelpunten in de eerste helft zat die Mannschaft echter op rozen en was er dan ook geen wolkje aan de lucht.

Na 90 minuten keek de leidsman nog eens op zijn horloge en blies voor het eindsignaal van de wedstrijd.
Wat volgde was een ontlading van jewelste!

 

Die Mannschaft KAMPIOEN!

 

Nog meer rook en vuurwerk werd afgestoken en de Schafties zochten elkaar op voor een groepsknuffel. Kratten bier kwamen onze kant op en er werd geproost op de overwinning en het prachtige kampioenschap.

Toen de rust was wedergekeerd stond daar het bestuur van onze prachtige voetbalvereniging s.v. Delden klaar. De voorzitter wist met zijn lovende woorden die Mannschaft en het publiek stil te krijgen. Net zoals het vlaggenschip Delden 1, was die Mannschaft het tweede elftal dat in het 100 jarige jubileumjaar een kers op de taart wist te zetten.

Alle Schafties werden een voor een naar voren geroepen om hier een medaille en een kampioensshirt in ontvangst te nemen! Vervolgens was het de taak aan A. Otten, die al de gehele dag in de weer was om de wedstrijd op de gevoelige plaat te krijgen, een foto te maken van het kampioenselftal!

Denkend dat het feest compleet was, kwamen ook de ladies van de Schafties met een prachtig presentje. Iedere speler kreeg een gepersonaliseerde bidon en een lekkere douchgel om fris aan het kampioensfeest te beginnen!
Het bleef nog lang onrustig op sportpark de Mors, de nodige alcoholische versnaperingen zijn soldaat gemaakt en ook de innerlijke mens werd goed verwend.

Rond de klok van zes werd de tocht ingezet richting café de Boemel waar een buffet klaar stond om de hongerige buikjes te vullen! Zo kwam langzaamaan een einde aan deze prachtige dag. Een enkeling keerde terug naar moeders de vrouw, een ander groepje schafties heeft de tent in Wiene nog onveilig gemaakt en een drietal bleef trouw zitten om het racespektakel van die avond te aanschouwen!

 

Graag willen wij nog een klein dankwoord uitten aan de volgende mensen!
- Het bestuur van SV Delden voor de organisatie tijdens en na afloop van de wedstrijd!
- Alle supporters die vandaag aanwezig waren bij deze fantastische wedstrijd!
- Andre Otten Voor het maken van foto's gedurende de dag!
- Van Egmond Bedrijfsmakelaars voor de sponsoring!
- Café De Boemel voor het uitstekend bereidde buffet!
- Delden Drei voor het prachtige spandoek en het broederschap over en weer!
- VV Bentelo 6 voor het krat bier en het bezoek aan sportpark de Mors om met ons het kampioenschap te vieren!
- Janny Lutke Willink Voor de prachtige keycords!
- De ladies van de Schafties voor de presentjes en de steun en toeverlaat!

 

Na deze prachtige dag en een geweldig feest danken en groeten wij u!

 

Die Mannschaft!