klik op de foto voor meer foto's

 

SV Delden heeft op zondagmiddag de tweede zege van het seizoen geboekt. De ploeg van trainer Rob Bakker won op het eigen Sportpark de Mors met 3-0 van FC Eibergen. Halverwege stonden de blauw-gelen al met 2-0 voor.

 

Delden ging prima van start tegen Eibergen, dat vorig jaar hoog eindigde in de Vierde Klasse B. Al na zes minuten spelen werd Scott Wold diepgestuurd en hij rondde prima af: 1-0. Delden bleef hierna goed spelen en Eibergen had daar eigenlijk geen antwoord op. De bezoekers wilden wel voetballen en stonden ook hoog op het veld. Delden raakte daar echter niet van in de war. Sterker nog, de Gelderse ploeg werd keihard afgestraft voor deze speelwijze. In de 24e minuut vond Delden met een steekbal opnieuw de ruimte achter de verdediging. Dit keer ging Colin Verberne er vandoor en ook hij vond het net: 2-0. Dit was ook de ruststand.

 

Na de pauze veranderde er niets aan het spelbeeld en het duurde dan ook niet lang voordat de ploeg van Bakker het duel in het slot gooide. Het was opnieuw Colin Verberne die ontglipte aan de verdedigers en het resulteerde wederom in een goal: 3-0. Delden kreeg vervolgens nog tal van kansen om de score nog wat op te voeren, maar geen van deze mogelijkheden trof doel. Eindstand: 3-0.

 

Trainer Rob Bakker was na afloop zeer tevreden. “Eibergen bood ons de ruimte om te voetballen en daar zijn we heel goed mee omgegaan. Ik vond ook dat we met veel energie speelden.” Echte uitblinkers waren er volgens de coach niet. “Het was echt een hele goede teamprestatie waarin alle spelers een deel hadden.” Bakker hoopt deze lijn door te zetten en tot het einde mee te doen om het kampioenschap. “Dat zijn we onszelf na vorig jaar ook wel verplicht.”