SV Delden heeft op zondagmiddag Rekken voor de tweede keer dit jaar aan de zegekar gebonden. De ploeg van trainer Rob Bakker was op het eigen sportpark de Mors met 2-1 te sterk. Delden doet hierdoor hele goede zaken in de Vierde Klasse B. De nummer 1 (Markelo) en 3 (Vios) speelden namelijk met 1-1 gelijk. Hierdoor verkleint Delden de achterstand op Markelo tot 6 punten en heeft nu zelf deze marge op VIOS.

Delden begon prima aan de wedstijd die om 14.30 uur werd afgetrapt. Al na 7 minuten spelen was het Brad Heuten die de thuisploeg op voorsprong bracht. Na een kwartier spelen was het opnieuw raak voor de blauw-gelen. Sven Wold stuurde broer Scott met de buitenkant van de schoen diep en laatstgenoemde rondde, niet voor het eerst dit seizoen, uitstekend af. Aan de 2-0 stand veranderde in het restant van de eerste helft niets meer.

Na de thee nam Delden wat gas terug en dat gaf Rekken de kans op zoek te gaan naar de aansluitingstreffer. Deze viel in de 55e minuut waardoor de nummer twee alle zeilen moest bijzetten om de voorsprong te behouden. De thuisploeg had moeite de bal in de ploeg te houden, maar kon terugvallen op een uitstekend spelende verdediging die nauwelijks iets weggaf. Zelf was Delden in de counter nog geregeld gevaarlijk, maar kansen voor onder anderen Doeke Brandt troffen geen doel. Eindstand: 2-1.