Klik op de foto voor meer foto's van het Hoftoernooi (vrijdagavond 17 augustus 2012).

 

Het is misschien nog niet helemaal tot iedereen doorgedrongen, maar de competitie van ons eerste elftal is al begonnen. Afgelopen zondag, 2 september, was de seizoensouverture in het lommerrijke Vilsteren. Buiten de bikkelharde kern en hondstrouwe aanhang wisten maar weinig supporters de weg naar het Vechtdal te vinden.

 

Reden daarvan is natuurlijk dat de jongens van René Belt in de voorbereiding op het nieuwe seizoen geen potten hebben kunnen breken, zoals Jan Holterman het verwoordde. Het team moest, in verband met vakanties en blessures, tal van basisspelers missen en eindigde zowel in het bekertoernooi als in het Hoftoernooi op de laatste plek.

 

De lage klassering op het Hoftoernooi was een beetje ongelukkig. In het bijzonder in de partij tegen Diepenheim verdienden onze jongens wel iets meer. Gelukkig was Ruben Klumpers, na lang blessureleed weer van de partij en verrassend het optreden van Sven Wold. Hij mocht even aan het grote werk ruiken, zoals dat zo mooi heet. Dat deze knaap voetballen kan is wel duidelijk, maar er zullen nog heel wat aardse verleidingen langskomen eer hij daadwerkelijk zijn stempel op het spel van SV Delden 1 kan gaan drukken.

 

In het bekertoernooi troffen onze jongens een paar teams van formaat. Tegen Heracles werd nog wel partij geboden, maar De Tukkers en RKSV waren duidelijk een paar maten te groot voor onze incomplete groep. Verrassend is natuurlijk RKSV, dat voor het zaterdagvoetbal heeft gekozen en daarmee onderging deze vereniging een ware metamorfose. Niet alleen binnen de lijnen – een totaal nieuwe spelersgroep – maar ook daarbuiten. De gehele accommodatie heeft een facelift gekregen. Deze nieuwe zaterdagploeg verpulverde plaatsgenoot Rijssen Vooruit afgelopen weekend met maar liefst 12 – 0. Hun bekersucces was dus duidelijk geen incident.

 

Al met al een beroerde voorbereiding voor trainer, spelers en begeleiding. Maar een ding is zeker, het kan vanaf nu alleen maar beter! Ik heb de stellige overtuiging, ondanks een competitie om des keizers baard, dat het een mooie competitie gaat worden.

 

Ook uw steun, alle spelers en supporters, is van het grootste belang. Samen brengen wij SV Delden weer waar wij behoren te staan!