SV Delden heeft op zondagmiddag een kleine overwinning geboekt op UD. In Weerselo werd het 1-2 voor de mannen van Wouter Kwakkenbos. Halverwege stond er een 0-1 stond op het scorebord.

Delden begon prima aan de uitwedstrijd en was in de openingsfase al een aantal keren gevaarlijk. In de 17e minuut viel ook de verdiende openingstreffer. Het was Sven Lutke Willink die een goede voorzet afleverde en Sven Wold die de bal kon binnenkoppen: 0-1. Na ruim een half uur spelen was het de thuisploeg die bijna de 1-1 op het scorebord bracht, maar doelman Ivo Otten redde knap. Colin Neuber kreeg op slag van rust een opgelegde kans, maar ook hij zag zijn inzet gered door de doelman. Ruststand: 0-1.

In de openingsfase van de tweede helft gebeurde er aanvankelijk weinig. De eerste goede kans was in de 58e minuut voor de thuisploeg. Ivo Otten greep echter opnieuw goed in. Een kwartier voor het einde kreeg ook Delden een grote kans, maar Christian Vreriks zag zijn inzet geen doel treffen. UD mocht hierdoor blijven hopen op een punt. Daar was het in de 83e minuut heel dicht bij. Een kopbal van de ploeg uit Weerselo eindigde echter op de lat. Vlak voor de het einde gooide Delden het duel in het slot. Het was opnieuw Sven Wold die scoorde. Dit keer op aangeven van Oonk. Diep in blessuretijd deed UDF nog wel iets terug, maar voor een punt was dit te laat. Eindstand: 1-2.