SV Delden 1 heeft het seizoen 2016-2017 met een goed gevoel afgesloten. De ploeg van interim-trainer Marco Dijkman won het slotduel met 6-3 van het EGVV. Halverwege leek een zege nog ver weg voor de thuisploeg en stond er een 1-3 stand op het scorebord. Maar vijf treffers in het tweede bedrijf brachten de thuisploeg toch nog de verdiende drie punten. Door de zege stijgt SV Delden nog een plekje op de ranglijst en eindigt op plek tien.

SV Delden kende een weifelende start en moest toestaan dat EGVV na tien minuten spelen op een verdiende voorsprong kwam. Een aanvaller van de bezoekers kon een afgemeten voorzet van dichtbij binnentikken. SV Delden herstelde zich hierna enigszins en kwam vijf minuten later alweer langszij. Colin Neuber zette de bal goed voor en Coen Witteveen kon eenvoudig afwerken. SV Delden verviel hierna weer in oude fouten en keek na een klein half uur spelen opnieuw tegen een achterstand aan. Twan Eijsink kon een voorzet nog onderscheppen, maar EGVV zorgde in de rebound alsnog voor de 1-2. In de 38e minuut leek SV Delden al het uitzicht op een goed resultaat te verliezen. De bezoekers kregen een strafschop en wisten deze ook te benutten. Ruststand: 1-3.

Na de pauze tapte SV Delden uit het figuurlijke andere vaatje. Onder aanvoering van jeugdspeler Sven Lutke Willink nam SV Delden het initiatief en produceerde net voor het uur de aansluitingstreffer. De doelman van EGVV redde nog op de inzet van Sven Wold, maar de inzet van Sven Lutke Willink bleek hem te machtig. Een minuut later lag ook de 3-3 in het netje. Raymond van der Roest leverde de bal op maat af bij topscoorder Wold, die vervolgens het leer in de lange hoek schoot.

SV Delden rook hierna bloed en ging op zoek naar de voorsprong. Deze viel ook en opnieuw stond Sven Lukte Willink aan de basis. De jeugdspeler soleerde mooi langs een aantal spelers van EGVV en werd vervolgens gevloerd in het strafschopgebied. De penalty werd verzilverd door Erwin Morsink. Niet veel later viel ook de beslissing. Christian Vreriks zette de bal goed voor en Sven Wold kon binnenknikken: 5-3. In de blessuretijd viel ook nog de 6-3. Vreriks verraste de doelman van de bezoekers met een prima geplaatste vrije trap. Eindstand: 6-3.