klik op de foto voor meer foto 's

 

SV Delden 2 heeft zondag 24 april een klinkende 0-7 overwinning geboekt op Lochuizen 2. Hiermee heeft het elftal van Mark Hofste en Mark Tuitert op overtuigende wijze het kampioenschap in de reserve zesde klasse veilig gesteld.

Tientallen supporters van het tweede elftal van SV Delden hadden de weg naar Lochuizen gevonden en zij werden niet teleurgesteld. Al binnen tien minuten was het de sluwe Marthijn Zweepe die, na een overtreding op hemzelf, vanuit de vrije trap razendsnel het hoofd van Martin Schutte wist te vinden. Het boogballetje van kopsterke spits paste precies in de linkerkruising: 0-1.

Een mooie opsteker, zo vroeg in de wedstrijd, maar wie dacht dat daarmee het ijs gebroken was kwam bedrogen uit. Hoewel SV Delden de bovenliggende partij was, bleef Lochuizen loeren op dat ene kansje. Na een half uur was het doelman Twan Eijsink die uitstekend reageerde toen een van de roodhemden pardoes vrij voor hem opdook.

Niet lang daarna maakte SV Delden zelf dan toch de bevrijdende tweede treffer. Opnieuw een vrije trap, deze keer vlijmscherp aangesneden door Colin Neuber, was wederom een prooi voor Martin Schutte. Opnieuw met het hoofd, maar deze keer snoeihard, waardoor de doelman van Lochuizen kansloos was: 0-2.

Een derde kopbal van Martin Schutte schoot even later precies omhoog, maar met de uit de lucht vallende bal wist hij vervolgens ook wel raad. Een soepel uitgevoerde omhaal betekende voor de aanvoerder van SV Delden zijn derde treffer in één helft. Een loepzuivere hattrick derhalve, waardoor de spelers en de fans van het tweede elftal met een gerust hart richting de thee en de koffie konden.

Ondanks vele wissels - het succes van het tweede elftal was dit jaar vooral ook het succes van het collectief - bleef het in de tweede helft eenrichtingsverkeer naar het doel van de gastheren. Marthijn Zweepe zorgde binnen een kwartier, na een balletje achter het standbeen van Marcel Morsink, met een beheerste schuiver voor de 0-4. Opnieuw een kwartier later kopte diezelfde Marthijn Zweepe een corner van Jorret Averdijk prima binnen: 0-5. Super-invaller Ivo Poelman kon vlak daarna, uit de rebound na een afstandschot van Niek Boerboom, de 0-6 binnen prikken.

Vlak voor tijd was het Niek Boerboom zelf die, tot besluit van een vlotte aanval door het midden, de zevenklapper voor SV Delden compleet maakte. Voor de uitstekend leidende scheidsrechter Wim Schepers was dit het moment om voor de laatste maal te fluiten, waarna de spelers en supporters van SV Delden hun feestje in Lochuizen konden gaan vieren.

Na maar liefst twintig jaar - het laatste kampioenschap van het tweede elftal dateert alweer uit 1996 - werd het ook wel weer eens tijd en nu is het dan ook eindelijk gelukt: SV Delden 2 kampioen! Een mooie beloning na een mooi seizoen waarin Mark Hofste en Mark Tuitert uit een mix van spelers - jarenlange ervaring gecombineerd met jeugdig enthousiasme - een hecht team hebben weten te smeden. Jongens, proficiat!