Deprecated: Methods with the same name as their class will not be constructors in a future version of PHP; Smarty has a deprecated constructor in /var/www/vhosts/svdelden.nl/httpdocs/smarty/libs/Smarty.class.php on line 64

Delden 1 - Rietmolen 1
(1 mei 2011)

Zondag 1 mei ging SV Delden tegen het sterke Rietmolen als de brandweer. Want al na 7 minuten stond het team van Henk Drenth al op een riante 2 – 0 voorsprong. Ivo Otten moest in de 2e minuut al wel een belangrijke redding verrichten, maar SV Delden gaf in de 4e minuut al een duidelijk signaal af. Een prima steekbal van Colin Neuber werd door Timo Gerritsjans nu nog naast geprikt. Twee minuten later was een steekbal van Coen Witteveen wel raak. Timo ronde beheerst af; 1 – 0. In de 7e minuut besloot Timo Gerritsjans, na goed voorbereidend werk van Colin Neuber, een geweldige actie waarmee hij de gehele verdediging van Rietmolen te kijk zette: 2 – 0. Zo rond het kwartier was ook Coen Witteveen heel dicht bij een treffer, maar hij besloot zijn uitstekende Aktie met een schot dat de deklat scheerde. Gaandeweg doofde het heilige vuur en kwam Rietmolen beter in de wedstrijd en namen het middenveld over. Het leek wel of het sein “Brand meester” werd gegeven. Middels een vrije trap kwamen de gasten terug. Geheel vrijstaand kon Coen Siemerink de 2 – 1 binnen koppen en had daarbij de hoek voor het kiezen. Voor de thee stonden de partijen alweer op gelijke hoogte. Heel simpel kon Harm Waanders in de 35e minuut zijn ploeg weer naast SV Delden zetten. In de tweede helft was Rietmolen wel de betere partij, maar de beste kansen waren voor SV Delden. Een oprisping van Timo Gerritsjans leverde SV Delden een strafschop op. De vrij gemakkelijk gegeven ´elf meter´ kon SV Delden de volle winst bezorgen, maar Coen Witteveen wist het buitenkansje niet te benutten en bleef de stand gelijk. Een tweede penalty zat er voor SV Delden niet in, hoewel zij daar wel recht op had. Een schot werd maar zo door een verdediger boven zijn hoofd in de handen gepakt. Iedereen zag het vergrijp, maar helaas ontging dit voorval de uitstekend leidende scheidsrechter. Met een strafschop zou SV Delden misschien ook wel wat teveel hebben gekregen, want de ploeg van Henk Drenth was geen schim van het team van de eerste helft. Een lichtpuntje was wel de terugkeer van Brian Otten. Na veel blessureleed viel hij heel sterk in. Hij gaf SV Delden in de slotfase extra power op het middenveld. Deze nederlaag is zuur voor Rietmolen, want zij hoopten na een goede reeks, waarin kampioen Hoeve Vooruit in de wachtkamer werd gezet, nog mee te doen in de nacompetitie. Deze ambities kunnen dus voorlopig de kast in, want door dit gelijke spel zijn de kansen daarop miniem.