Deprecated: Methods with the same name as their class will not be constructors in a future version of PHP; Smarty has a deprecated constructor in /var/www/vhosts/svdelden.nl/httpdocs/smarty/libs/Smarty.class.php on line 64

Treeningskamp Delden 3 en 6
(4-6 februari 2011)


Elim. Een manege in Elim. De kantine van een manege in Elim. Uitgebreid met zes a zeven vierpersoons slaapkamers en twee inpandige twalet schuine streep doesj joenits.

Ziedaar een prima lokatie, ergens tussen Coevorden en Hoogeveen dus niet eens zo heel ver weg, voor het traditionele -voor de negende achtereenvolgende keer alweer en wat ook altijd lekker bekt: wegens succes geprolongeerd- treeningskamp van Delden 3. Niet onbelangrijk: voor de -immers- derde keer achtereen mocht Delden 6 ook mee.

Een weekendje teambuilding. Een weekendje werken aan de conditie... Dat wil zeggen... een weekendje de conditie danig op de proef stellen.

Begin 2011 leek het weekend nog even aan het spreekwoordelijke zijden draadje te hangen, maar gesteund door Ben van het derde wist Niek van het zesde het ook dit jaar toch maar weer mooi te regelen.

Niets aan het toeval overgelaten. Bier naar keuze, kleine flesjes naar keuze, Apfelkorn naar minder keuze, een televisie met maar één kanaal, een karaokeset, een pingpong-, een voetbal- en een handjeklaptafel, een stuntpiloot luisterend naar de alleszins lekker in het gehoor liggende want allitererende voornaam Stef, speelkaarten, een pubquiz met ballonnen, de groene-trui-drager, alle ingrediënten voor een geslaagde vrijdagavond rechte streep zaterdagochtend waren aanwezig.

Zaterdag overdag uitwaaien was er helaas niet bij -het risico op wegwaaien was simpelweg te groot- maar gelukkig was vanaf een uur of twee de zandbak in de manege vrij, zodat een select groepje fanatiekelingen zich toch nog vol overgave kon gooien op een potje beach-voetbal... of iets van een weinig geslaagde persiflage hierop.

Na de -voor zowel spelers als publiek- welverdiende douche was er 's middags gelegenheid om aan de diverse speeltafels de degens te kruisen. Een rustige aanloop -de spreekwoordelijke stilte voor de storm en dat niet eens vanwege het weer of de Chinees- naar de zaterdagavond.

Met twee busjes met goed geluimde chauffeurs precies volgens schema richting Balkbrug, zodat de hele bups klokslag half elf binnen was bij discotheek Takens. De selecties van Delden 3 en 6 bleken, ondanks de allesbehalve optimale voorbereiding, goed bij stem, goed bij hand en ook verbazingwekkend goed bij voet en dan zeker op het onderdeel 'van de vloer'. Checken bleek in het meest swingende uitgaanscentrum van Nederland -voor zover althans die kale het kon bekijken- geen eenvoudige opgave, al was een van de twee organisatoren van het kamp best wel goed op weg. Gelukkig hebben we de foto's niet.

Terug in Elim moest, zoals gebruikelijk in het holst van de zaterdagnacht, nog even de honger gestild en laatste dorst gelest. De prima verzorgde broodjes knakworst en frikandel gingen er, samen met een laatste flesje bier of glaasje fris, dan ook in als koek. Voldoende extra energie om -samen met de welluidende klanken van Underground, Faithless, Fatboy Slim en Steelers Wheel- nog enige onvermoede dans- en contrabas-playback-kwaliteiten op te doen borrelen bij de wonder-boven-wonder dit weekend schier onvermoeibare voetballers.

Zondag terug -niemand vergeten, nee, ook onze politieagent niet- en thuis op de bank of 'thuis' bij eetcafé Harlekijn-Smitties nog even de afgelopen omennabij achtenveertig uur de revue laten passeren. Eindoordeel: geslaagd... uitermate geslaagd. Smaakt naar meer, dus nu al kijken we vol verlangen uit naar het tweede lustrum van het treeningskamp.

Organisaasie, bedankt. Tot vrijdag 3 februari 2012!