Deprecated: Methods with the same name as their class will not be constructors in a future version of PHP; Smarty has a deprecated constructor in /var/www/vhosts/svdelden.nl/httpdocs/smarty/libs/Smarty.class.php on line 64

Mösbokaal
(9 januari 2010)


Zaterdag 9 januari, een dag waarop het zonder twijfel "binnen beter dan buiten" was, hield SV Delden haar traditionele zaalvoetbaltoernooi om de Mösbokaal. Nadat overdag de E-jeugd in het kader van het Hoftoernooi en de C- en D-jeugd in onderling verband Sporthal de Reiger onveilig hadden gemaakt, was het 's avonds de beurt aan de dames en heren senioren en de spelers van de B-jeugd.
In verband met het weekendje-weg van de familie Otten was zowel bij de dames als bij de heren het aantal spelers merkbaar minder dan in andere jaren, met als gevolg dat vooral de dames volop speelminuten kregen. Na een sportieve onderlinge strijd mocht uiteindelijk gastspeelster Daphne de dames-Mösbokaal in ontvangst nemen.
Bij de heren streden, volgens beproefd recept, acht teams in twee poules om de felbegeerde finaleplaatsen. Vanuit poule A stoomde team 1 (Patrick Aanstoot, Frank van Geenen, Bram Harff, Bert Luttikhedde, Nick Rupperink, Han Vaanholt en Rob Wijsbeek) linea recta op naar de finale. Vanuit poule B wist team 6 (Remco Bakhuis, Hajo Brandt, Wim Holterman, Maarten Klumpers, Jules Wijsbeek en Martijn Zengerink), via een halve finale met een rake kopbal van Martijn "de Pol" Zengerink uit een afgemeten voorzet van Maarten Klumpers, beslag te leggen op een plaats in de eindstrijd.
In tegenstelling tot andere jaren werd in de 2010-editie van de finale om de Mösbokaal al vroeg gescoord. De openingstreffer, van de voet van Remco Bakhuis, vormde de basis voor een zeer vermakelijke wedstrijd, die uiteindelijk door -opnieuw- Martijn Zengerink in het slot werd gegooid: 0-2. Vanzelf dat, bij de aansluitende prijsuitreiking, goalgetter "de Pol" naar voren mocht komen om te midden van een uitgelaten menigte de Mösbokaal in ontvangst te nemen.
Na een terecht woord van dank richting de uitstekende wedstrijdleiding steeg de sfeer in het Sportcafé in een mum van tijd tot après-ski-hoogte en bleef het, zoals al de gehele toernooi-dag, ook tot in de late uurtjes "binnen beter dan buiten".


De twee teams die de finale hebben gehaald

De winnaars van de Mösbokaal 2010

De felicitaties van secretaris Jan aan de oh zo blije Polletje....

En het bleef nog lang gezellig in de Boemel...