Deprecated: Methods with the same name as their class will not be constructors in a future version of PHP; Smarty has a deprecated constructor in /var/www/vhosts/svdelden.nl/httpdocs/smarty/libs/Smarty.class.php on line 64

Mösbokaal
(10 januari 2009)


Zaterdag 10 januari was sporthal De Reiger weer het toneel voor de strijd om de felbegeerde Mösbokaal. Dit jaarlijks terugkerende zaalvoetbaltoernooi wordt gehouden voor alle leden van SV Delden. Overdag moeten de junioren vol aan de bak en 's avonds is het de beurt aan de senioren. Er worden gelijkwaardige teams samengesteld door de spelers van de selectie van het 1e en 2e te mengen met spelers van de overige seniorenteams. Dit jaar konden er acht teams samengesteld worden, onderverdeeld in twee poules. De winnaars van de poule speelden vervolgens de halve finale tegen de nummers 2 van de andere poule. En na de halve finale volgt uiteindelijk en vanzelfsprekend de finale.

De dames van SV Delden deden dit jaar voor de tweede keer mee. Het voltallige dameselftal werd opgedeeld in drie teams en speelden een zogenaamde uit- en thuiswedstrijd onderling tegen elkaar. Deze wedstrijden vonden plaats tussen de poulewedstrijden van de heren door. Waar vorig jaar nog zichtbaar was dat de dames destijds nog maar een half jaartje voetbalden, was dit jaar duidelijk de hand van trainers en coaches Paul Holtkamp en Henk van Geenen zichtbaar. De spelpatronen werden goed gehandhaafd en de speelsters wisten elkaar blindelings te vinden. De dames hebben na een jaar intensieve training inmiddels de spreekwoordelijke "bal ook aan een touwtje". Naast ons talent Marlin Otten loopt er nog een potentieel toptalent rond met de naam Marije Pots. Deze dame zorgde dan ook voor het verschil bij de vrouwen. Samen met haar medespeelsters, Lisette Voskamp, Marieke Jannink, Maaike Velsing, Femke Sueters, Sanne Rodermond en gastspeelster Lisette Hesselink wist zij het onderlinge toernooitje naar haar hand te zetten en met de overwinning naar huis te gaan.

Bij de heren ging team 8 met de bokaal naar huis. "The road to the final" verliep voor hen relatief eenvoudig: de poule kwamen ze door met drie overwinningen en in de halve finale werd vakkundig afgerekend met team 4. In de andere halve finale verschenen team 3 en team 6. Al vanaf de eerste wedstrijd gonsde het over de tribunes dat team 3 met twee vingers in de neus het toernooitje wel zou gaan winnen. Met Ronnie Schutte en Wim Wold op papier als zwakste spelers (als enige niet-selectie-spelers) is het wel duidelijk dat dit team vooraf ook terecht uitgeroepen werd als potentieel titelkandidaat. Echter wist team 6 zich goed op te stellen tegen deze sluipmoordenaars. De wedstrijd werd dan ook op karakter en koelbloedig uitgespeeld door team 6. Na afloop verwoordde Wim Wold het mooi door aan te geven dat zij er misschien zelf ook wel iets te veel van uit gingen dat de bokaal dit jaar voor hun team bestemd was en daardoor de scherpte misten om deze klus te klaren.

De finale werd derhalve gespeeld door twee teams uit poule 2, en net zoals de onderlinge poule-wedstrijd maar nipt door team 8 gewonnen werd, bleek ook in de eindstrijd team 6 geen makkelijke prooi voor team 8. Na luttele seconden wist René Holtkamp het net te vinden voor team 6. Vervolgens gebeurde wat zo vaak gebeurt in finales: de wedstrijd viel op slot. Met het verstrijken van de tijd nam de spanning voelbaar toe. Drie minuten voor het einde wist team 8 toch de gelijkmaker binnen te prikken, om vlak daarna opnieuw te scoren. Ineens waren de rollen omgedraaid. Nu was het echter René Streutker die in de laatste minuut de score gelijk wist te trekken. Daarmee leek voor team 6 de koek nog niet op: ze wisten flink druk te zetten op de pot van team 8 en René Streutker scoorde juist bij het afgaan van de zoemer. Maar volgens scheidsrechter Ter Kulve telt de zoemer niet als speeltijd en dus werd het alsnog een verlenging. De moed van team 6 was daarna in hun zaalvoetbalschoenen gezakt. Kevin Otten wist daar in de verlenging mooi gebruik van te maken door de winnende treffer binnen te tikken voor team 8.


Overdag is de vloer in sporthal De Reiger voor de jeugd van SV Delden.

's Ochtends betreden de jongste pupillen de zaal, 's middags speelt de D- en B-jeugd een onderling toernooi.

Onder toeziend oog van familie en vriendjes...

...wordt er volop sportieve strijd geleverd.

's Avonds is het de beurt aan de senioren. De heren en de dames spelen hun eigen toernooi. Van de dames deze keer helaas geen foto's. Van de heren enkel kiekjes van de halve finale...

...van de reservebank, ...

...van de andere halve finale, ...

...en van de laatste schermutselingen...

...vlak voor de grote finale: team 6 (Johan Holterman) tegen team 8 (Berry Koens).

Het trouwe publiek ziet een spannende wedstrijd, die in de slotminuten een verrassend scoreverloop kent.

Topscorer van het toernooi Tim Steentjes heeft in de finale het geluk niet aan zijn zijde.

De beide teams zijn zeer aan elkaar gewaagd.

In de zoemer heeft René Streutker (team 6) gescoord, maar tot ontsteltenis van de withemden keurt arbiter Ter Kulve de treffer af. EIndstand 2-2, dus verlenging.

Van topscorer tot pechvogel: de verlenging duurde drie minuten te lang. Sterkte met je enkel, Tim!

Kevin Otten joeg in de verlenging voor team 8 de beslissende treffer in de touwen: 3-2.
De winnaars van de Mösbokaal bij de heren: v.l.n.r. arbiter Dick ter Kulve, Kevin Otten, Berry Koens, Koen van Geenen, Bram Harff, Bert Luttikhedde, Roy Poelman.