Klik op de foto voor meer foto's

Op initiatief van Hajo Brand is de fietspuzzeltocht weer opgezet. Gerrit Paskamp heeft de route uitgestippeld en de fotoreportage gemaakt die als opdracht bij de puzzeltocht zat (raad waar hij staat). De foto's stonden op willekeurige volgorde en de teams moesten aangeven welke foto bij welke locatie op de route genomen was. Halverwege de route was gelukkig nog een tussenpauze waardoor vele teams bij de boerderij van de familie Morsink het aangename (bier en worst) met het onaangename (regen) konden verenigen. De kaas en worst was net als de pennen beschikbaar gesteld dankzij onze penningmeester die zelf de fietstassen vol met kleine flesjes Mummelman en Flugel had. Hij had beter ook een fietstas met werkende pennen mee kunnen nemen, want de beschikbare pennen schreven voor geen meter.

Er waren verschillende teams bijeengebracht waarbij er een gehandicapten team was. Een was namelijk de bril vergeten en de ander had lege batterijen in het hoortoestel. Zo kon de dove de blinde helpen. Een ander team bestond uit voornamelijk bestuursleden en was zoals altijd volledig de weg kwijt. Zo kwam dit team vanuit tegengestelde richting bij de boerderij van Morsink aan en raakte de lokaal bekende kaartlezer volledig de kluts kwijt.

Uiteindelijk was eenieder weer terug in de kantine en pruttelde de frituur vrolijk om iedereen van patat en bitterbal te voorzien. Na het tellen van de punten bleken er twee teams een gelijk aantal punten te hebben. Door de jeugdigen uit de teams een kaart te laten trekken was er uiteindelijk toch een winnaar. De aangeboden taart werd daarna keurig verdeeld onder de twee teams.

Tijdens de tussenstop bij Morsink moest nog geraden worden hoe zwaar een veldkei was. Deze was voor het gemak in een aardappelnet gehangen. De geschatte gewichten liepen uiteen van 1500 gram tot 12500 gram. Uiteindelijk wist Silvia Vaanholt het beste in te schatten hoe zwaar een zak kan zijn en zat met 3750 gram exact op het gewicht.

Familie Morsink hartelijk dank voor de gastvrijheid tijdens de tussenstop en Henk, Chantal en Janny hartelijk dank voor het runnen van de bar.