klik op de foto voor meer foto's

 

Zaterdagmorgen 29 november was het rustig op de velden bij SV Delden. De F jeugd, 4 tegen 4 en de welpen waren niet aan het voetballen. Iedereen had namelijk het gerucht gehoord dat Sinterklaas ook dit jaar weer SV Delden wilde bezoeken. Maar om 10.30 uur was er geen Sint of Piet te bekennen. Zou de Sint dan toch te moe zijn, zoals we allemaal in het sinterklaasjournaal hadden kunnen horen?

Gelukkig was er een clown die de kinderen vermaakte. En plots waren er twee Pieten. De kinderen waren blij en gingen mee naar buiten om met de Pieten te voetballen. De Pieten waren wel groter maar bakten er geen pepernoot van. En toen kwam er een echte ambulance het terrein oprijden, met zwaailichten en sirenes. Er zou toch niet iets met een van de kinderen zijn gebeurt? De achterdeur van de ambulance ging open, en een donker pietenhoofd kwam naar buiten. De kinderen verdrongen zich om de ambulance, want wat zou er toch aan de hand zijn. Toen bleek dat Sinterklaas in de ambulance naar SV Delden was gebracht, hij wilde namelijk heel graag bij de jeugd van SV Delden op bezoek.

Snel werd de Sint naar binnen gebracht, gevolgd door wel 60 kinderen, ouders en pieten. Alle teams mochten een voor een bij de Sint komen. Van ieder team, en soms ook nog spelertjes, wist de Sint wel iets te vertellen. Na een uurtje werd de Sint toch wel echt moe. Gelukkig waren er cadeaus voor iedereen. De leiders werden benoemd tot tijdelijke hulppiet om de cadeaus uit te delen. Iedereen was blij en enthousiast en we hopen allemaal dat ook volgend jaar Sinterklaas SV Delden wil bezoeken.