Op zaterdag 29 maart vond de jaarlijkse SV Delden Darts Trophy weer plaats, dit jaar alweer voor de twaalfde keer in successie. 31 deelnemers streden dit jaar om de prijzen in de achterzaal van de Harlekijn-Smitties, tevens hoofdsponsor van het evenement.

Er werd fanatiek gestreden in acht poules om het kaf van het koren te scheiden. Oftewel wie mochten er verder in de winnaarspoule en wie moest hun geluk beproeven in de verliezersronde?

Van de aanwezige dames werd Leonie Groothuis de beste darter. Zij wist de kwartfinale te halen en werd daar uitgeschakeld door de uiteindelijke winnaar. Met deze prestatie wist ze wel de beker voor beste dame veilig te stellen. In de verliezersronde wist Charell Haverkate nog wel door te dringen tot de halve finale, maar helaas verdiende deze prestatie volgens de regels geen beker.

Winnaar van de verliezers werd uiteindelijk Marthijn Zweepe, gevolgd door Maarten Rook, Charell Haverkate en Maikel ter Horst.

De beste darter van SV Delden dit jaar is Michiel Borgeling, die in de finale met 5-1 te sterk was voor Kevin Otten. Edwin Hietbrink en Ivo Otten werden respectievelijk derde en vierde.

De organisatie kijkt terug op een geslaagd toernooi, waarin gezelligheid en fanatisme zij aan zij gingen. Dank gaat uit naar de Harlekijn-Smitties, fotografe Marjorie Steentjes en het barpersoneel.