klik op de foto voor meer foto's

 

Wegens succes geprolongeerd: Nasi Kuning voor Delden 6. Zaterdag 12 januari stond op initiatief van leider Jaap Schikker, voor de tweede keer in successie, een workshop "Indonesisch koken" op het programma. Evenals vorig jaar deden Raymond Linde, doelman van Delden 6, en zijn vrouw Astrid een enthousiaste en dappere poging om de voetballers en de spelersvrouwen de fijne kneepjes uit de Indonesische keuken bij te brengen.

 

Het was wel even zwoegen en zweten boven de snijplankjes, de pannen en de frituur, maar het resultaat was er dan ook naar. Na een uur of twee, met alvast de niet te versmaden Pangsit goreng, Lumpia's en Saté babi als tussendoortjes, stond er een smaakvol ambachtelijk buffet op tafel, met eveneens louter Indonesische gerechten: overheerlijke Ayam semur Jawa, ietwat pittige Daging bumbu Bali, met liefde bereide Sambal goreng booncis udang, knapperige Krupuk udang, vrolijk kleurende Asinan, frisse Acar ketimun en natuurlijk de Nasi Kuning niet te vergeten.

 

De heren en dames van Delden 6 lieten zich de maaltijd met bijpassende drankjes vervolgens goed smaken. Onder welluidende jukebox-klanken -arrangement Jaap Schikker en Robert Oplaat- bleef het bij Nasi Kuning nog lang gezellig. Raymond en Astrid bedankt!