Klik op de foto voor meer foto's. Fotograaf: Ruben Eijssink

 

Onder tropische omstandigheden troffen de negen voetbalverenigingen uit de Hof van Twente elkaar afgelopen zaterdag op Sportpark de Mors. In de jaarlijkse strijd in het Hoftoernooi ging SV Delden er na een finale tegen uitgerekend stadsgenoot Rood Zwart met de winst vandoor. 

 

Namens organisator SV Delden heette voorzitter Hans van Laarhoven de teams en andere bezoekers welkom op Sportpark de Mors. Daarna kon de strijd beginnen met de poulefase. De negen teams waren na vakkundige loting ingedeeld in drie poules. Poule A: GFC, VV Diepenheim en SV Delden. Poule B: W.V.V.’34, Sportclub Markelo en Rood Zwart. Poule C: VV Twenthe, SV Hector en VV Bentelo.

De toernooidirectie onder leiding van spreekstalmeester Marc Brinkcate zorgde ervoor dat alles op rolletjes liep en de wedstrijden volgens schema konden worden afgewerkt. 

Op drie velden werden er tegelijkertijd wedstrijden van 30 minuten gespeeld, met tussendoor een drinkpauze vanwege de hitte. 

In poule A eindigde SV Delden op basis van doelsaldo op de eerste plek na een gelijk spel tegen vv Diepenheim winst op GFC. 

In poule B eindigden alle wedstrijden in 0-0, waardoor een bijzondere situatie ontstond dat alle teams gedeeld eerste stonden. Na overleg met de scheidsrechters werd besloten dat strafschoppen uitkomst moesten bieden. Daarin legde Sportclub Markelo het als eerste af en na een zinderende strafschoppenserie mocht Rood Zwart door naar de winnaarspoule ten koste van WVV. 

In poule C was Bentelo de overtuigende winnaar met de volle 6 punten. 

 

Ondertussen waren de barbecues op temperatuur en konden spelers en publiek zich tegoed doen aan de hamburgers en curryworsten van grillmasters Bert en Jos.

 

De strijd ging verder in drie nieuwe poules: een poule om de plekken 7,8 en 9, een poule om de plekken 4,5 en 6 en de winnaarspoule om de eerste drie plekken.

In de winnaarspoule wonnen zowel Rood Zwart als SV Delden van vv Bentelo, wat een stadsderby als ultieme finale opleverde. In de eindstrijd won SV Delden met 4-0, waarmee de blauw-gelen zich een jaar kampioen van het Hoftoernooi mogen noemen. De eindstand:

 


1. SV Delden

2. Rood Zwart

3. vv Bentelo

4. vv Twenthe

5. WVV'34

6. vv Diepenheim

7. GFC

8. SV Hector

9. Sportclub Markelo

 

Direct aansluitend op de laatste wedstrijden vond de prijsuitreiking plaats en mocht SV Delden de beker in ontvangst nemen. Op deze mooie zomerse avond bleef het daarna nog lang gezellig op Sportpark de Mors.

 

Gastheer SV Delden kijkt terug op een perfect verlopen toernooi, met dank aan de vele vrijwilligers die zich weer enorm hebben ingezet. Dank ook aan Gasterij 't Oaldershoes voor het sponsoren van de koffie en thee, Joost Offerein van C&S voor het beschikbaar stellen van de audio-apparatuur, Ruben Eijssink voor de prachtige fotoreportage en hoofdsponsor Aparthotel voor het verzorgen veld 2 en 3 die er weer als biljartlakens bij lagen. 

Klik op de foto voor meer dronebeelden van Ruben Eijssink