Klik op de foto voor meer foto's 

 

Afgelopen zaterdag was het hoogtepunt van het prachtige jubileumjaar van SV Delden. Het 100-jarig bestaan werd uitbundig gevierd met een feestelijke jubileumreceptie waarin SV Delden de Koninklijke erepenning ontving en erevoorzitter Gerrit Seppenwoolde de KNVB Gouden speld opgespeld kreeg. Na de receptie was er een gezellige feestavond met muzikale omlijsting van de band 'DROCK' en DJ Eddy Kerkveld.


Aan het eind van de middag betraden de genodigden voor de receptie over de blauw-gele loper het sfeervol versierde Sportpark de Mors, waar ze werden verwelkomd met koffie en een gebakje.

Namens de jubileumcommissie trad Arjan Laarhuis op als spreekstalmeester en heette de aanwezigen van harte welkom. Daarna nam voorzitter Hans van Laarhoven het woord: Ook Hans heette de aanwezigen welkom en sprak zijn grote trots uit: "Deze mijlpaal markeert niet alleen een eeuw van sportieve prestaties, maar ook van sterke gemeenschapsbanden, onvergetelijke herinneringen en een voortdurende passie voor het spel dat ons allen verenigt." Na een korte terugblik op het verleden tot het heden maakte Hans van de gelegenheid om alle spelers, trainers, vrijwilligers en bestuursleden te bedanken.  "Jullie toewijding heeft SV Delden gemaakt tot wat het vandaag is: een plek waar jonge dromen worden gekoesterd, waar vriendschappen worden gesmeed en waar we gezamenlijk succes vieren." 

 

Vervolgens kreeg burgemeester Ellen Nauta het woord om SV Delden persoonlijk te feliciteren met deze prachtige mijlpaal. Ook de burgemeester blikte terug op een eeuw blauw-geel en sprak haar complimenten uit over onze groeiende en bloeiende vereniging dankzij de inzet van  inzet van talrijke vrijwilligers, spelers en ouders. Als waardering dat SV Delden al 100 jaar  bijdraagt aan de sportiviteit en leefbaarheid in Delden had de burgemeester naast een cadeaubon een geweldige verrassing in petto: "Nog trotser ben ik er op dat ik u namens Zijne Majesteit de Koning mag vertellen dat aan SV Delden de Koninklijke erepenning is toegekend ter ere van het 100-jarig jubileum. Van harte gefeliciteerd met deze prachtige kroon op het werk van uw bestuur en niet te vergeten van al die vrijwilligers die uw vereniging tot deze gezellige en bloeiende club hebben gemaakt."

 

Nadat de voorzitter de erepenning trots in ontvangst nam was het tijd om naar buiten te gaan voor een muzikale serenade van de Drumfanfare Delden.

Onder het genot van een hapje en een drankje ging het programma buiten verder met een bijdrage van Robert Ros die als voorzitter van noaberverenigiing Rood Zwart namens de voetbalverenigingen in Hof van Twente de felicitaties en bijbehorende cadeaus over bracht. Ook de ereleden hadden een mooi cadeau voor de vereniging in petto. Naast de vertrouwde wedstrijdballen werden er twee nieuwe blauw-gele vlaggen met het nieuwe jubileumlogo aangeboden. 

 

Als laatste spreker van de middag kreeg Ate Brunnekreef namens de KNVB de lachers op zijn hand met mooie anekdotes uit de afgelopen eeuw. SV Delden ontving uit handen van Ate de KNVB-jubileumvlag. Als uitsmijter op de middag had Ate nog een prachtige verrassing voor erevoorzitter Gerrit Seppenwoolde: vanwege zijn enorme staat van dienst ontving hij de KNVB Gouden waarderingsspeld. Deze waardering voor zijn jarenlange inzet voor SV Delden roerde naast Gerrit ook veel van de aanwezige leden. 

 

Na het slotwoord van Arjan Laarhuis werd er gezellig nagepraat onder het genot van een hapje en een drankje. De receptie liep ondertussen naadloos over in de feestavond. Het werd gezellig druk en de band 'DROCK' , met speler van Delden 2 Robin Schutte in de gelederen, en DJ Eddy Kerkveld kregen de sfeer er goed in. Op geheel gepaste wijze werd aan het eind van de avond nog een aantal keer het clublied ten gehore gebracht door een aantal gelegenheidszangers. En zo klonk nog lang over de velden: 'de kampioen wordt SV Delden!' 

 

Dank aan iedereen die deze geweldige dag voor SV Delden mogelijk heeft gemaakt, in het bijzonder de jubileumcommissie, de versiergroep, fotograaf van dienst Richard, Erve Groot Avest, de Finish en de noabers van DKV Zwart-Wit voor het voorzien in hapjes en drankjes.