Uitgerekend in het 100-jarig jubileumjaar kampioen worden, precies 25 jaar na het laatste kampioenschap, en voor het eerst in de historie promoveren naar de 3e klasse: een mooier jubileumcadeau had het team van Rob Bakker niet kunnen schenken. Wat een dag, wat een seizoen, wat een jaar! 

Klik hier voor de fotoreportage van de wedstrijd van Andre Otten

 

Ruim 200 supporters kwamen met bussen vanuit Delden naar Boekelo voor de kampioenswedstrijd, waaronder ook dames van SVO Twickel en veel jeugdleden gekleed in SV Delden-tenue en met zelfgemaakte spandoeken. Samen met de fans die op eigen gelegenheid kwamen vormden zij mede dankzij sfeeracties een geweldige blauw-gele support. 

De spanning leek het team in de wedstrijd geen goed te doen, maar vlak voor rust scoorde Sven Wold de 0-1 en leek er geen vuiltje aan de lucht. Aan het begin van de 2e helft vielen er echter kort achter elkaar twee Boekelose doelpunten, waarna Scott Wold met een fraaie vrije trap de stand weer gelijk bracht. In het vervolg waren er kansen genoeg voor SV Delden maar trok BSC Unisson uiteindelijk aan het langste eind door een laat doelpunt. Eindstand 3-2.

 

Ondertussen sijpelde het bericht door dat UDI onverwacht onderuit was gegaan bij hekkensluiter Sportclub Neede waardoor het kampioenschap toch een feit was! Daarop volgde een enorme ontlading op het veld met bijbehorende feestelijkheden. De spelers ontvingen van Ate Brunnekreef namens de KNVB de kampioensmedailles en voorzitter Hans van Laarhoven reikte de kampioensschaal, aangeboden door Eurosport, uit.

Klik hier voor de fotoreportage van de ontlading en de derde helft van Andre Otten

 

Na de eerste ontlading gingen de spelers en de staf, gekleed in kampioensshirts, terug naar Delden voor het kampioensfeest. Onderweg in de bus was voor een natje en een droogje gezorgd, met dank aan Henri Heuten en Gerrit Naafs.

Op Sportpark de Mors werd het team onthaald door de aanwezige supporters met vuurwerk en een erehaag die leidde naar de gereedstaande cabriobus voor een feestelijke rondrit door Delden. Bij terugkomst op het sportpark werden de spelers één voor één onthaald in Sportkantine De Finish met een persoonlijk woordje door spreekstalmeester Richard Brunnekreef (klik hier voor de tekst) en een kleine bierdouche. Ondertussen ging de tap open en konden het team en de supporters gezamenlijk proosten op het kampioenschap. Diverse sponsoren deden er een vaatje bier in: hoofdsponsor Aparthotel Delden, Het Witte Paard, De Boemel, Techmag, Nobbenhuis en Eurosport. Deze sponsoren ontvingen op hun beurt een unieke SV Delden jubileumpet. Als uitsmijter had Willem Lokate namens thuishaven bij uitwedstrijden De Boemel nog een toepasselijk en smakelijk geschenk voor alle spelers, staf en bestuur in petto.Zoals het een echt kampioensfeest  betaamd stond sportkantine de Finish op z'n kop en werd het één groot feest voor spelers, staf en supporters. En het bleef nog lang onrustig...

 

Als afsluiting van de feestelijkheden volgt donderdag 20 april nog de kampioensreceptie voor genodigden als Gemeente Hof van Twente, KNVB, sponsoren (hoofdsponsor en Business Club), de verenigingsbesturen van competitiegenoten uit de 4e klasse B en noaberverenigingen. Daarna kunnen we gaan nagenieten én vooruitkijken naar wat komen gaat dit jubileumjaar. Niet alleen volgend seizoen in de derde klasse voor Delden 1 maar ook het toetje van dit seizoen met o.a. Delden DREI (Delden 4) en die Mannschaft van Delden 6 vol in de race voor het kampioenschap. Wat een dag, wat een seizoen, wat een jaar!

 

Veel dank aan selectie, staf, sponsoren, supporters, vrijwilligers en iedereen die heeft bijgedragen aan deze onvergetelijke dag en dit fantastische seizoen! Dank ook voor de vele felicitaties die SV Delden heeft mogen ontvangen. Gelukkig hebben we de foto's nog...

 

Klik hier voor de overige sfeerfoto's