Klik op de foto voor meer foto's

 

Na afloop van de vriendjes- en vriendinnetjesochtend bij SV Delden is zaterdag het nieuwe speeltoestel op sportpark De Mors officieel in gebruik genomen. De prachtige voetvolleytafel ter nagedachtenis aan Jorret Averdijk is symbolisch geopend door zijn vrouw Jolanda en kinderen Sven en Lars. 

 

De totstandkoming van dit speeltoestel kent helaas een trieste aanleiding. Op 4 mei 2017 overleed SV Delden lid Jorret Averdijk namelijk onverwacht bij een trainingsavond.

Bij de uitvaart werd er geld ingezameld om iets ter nagedachtenis van Jorret te kunnen doen op De Mors. Het ingezamelde geld werd aangevuld uit de clubkas van SV Delden. Vanwege de aanstaande realisatie van de nieuwe accommodatie is toen besloten het geld te besteden op het nieuwe sportpark. Ook de andere verenigingen op sportpark De Mors (Zwart Wit, Devoc, DHV en de eigenaar van het complex de SBR) toonden hun betrokkenheid en deden allemaal een bijdrage om dit speeltoestel mogelijk te maken. 

 

Toen de nieuwe accommodatie de voltooiing naderde werd er in overleg met Jolanda en vrienden Mark Tuitert en Bjorn Semmekrot een speeltoestel uitgekozen. Een toepasselijke keuze omdat Jorret veel binding had met de jeugd. De openingshandeling werd verricht door het plaatsen van een speciale blauw-gele tegel met de bijnaam van Jorret 'AVI' en zijn rugnummer '11'. Zonen Sven en Lars openden het spel vervolgens met een eerste potje voetvolley. 

De voetvolleybaltafel is een tastbare en blijvende herinnering aan Jorret, waar de jeugd hopelijk veel plezier aan kan beleven.